Barackhabos képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
33g margarin239 kcal
A krémhez
-
50g őszibarack19 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
23g gyümölcsjoghurt22 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
A tetejére
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
680
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A krémhez
-
300g őszibarack112 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
140g gyümölcsjoghurt134 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
4081
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
18.5g tojás23 kcal
-
11.2g margarin80 kcal
A krémhez
-
16.8g őszibarack6 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
7.9g gyümölcsjoghurt8 kcal
-
16.8g habtejszín49 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
0.4g porcukor2 kcal
Összesen
228
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
680
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 287.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2368.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1042 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 924.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2986 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 967 mg
-
Retinol - A vitamin: 2823 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1867 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1759 micro
Összesen
4081
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl víz
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
20 dkg margarin
A krémhez
-
8 dkg porcukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Afánkhozavizet,amargarint,asótésacukrotfelforraljuk,majdállandókeverésmellettbeleszórjukalisztet.
- Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszükatűzről,éshalangyosrahűlt,egyenkéntbelekeverjükatojásokatamasszához.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.
- Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
- A barackokat egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd szedjük le a héját. A húsát vágjuk apró kockákra, és keverjük el a joghurttal és a porcukorral.
- Verjük a tejszínt kemény habbá a zselatinfix-szel a zacskón található utasítás szerint, és forgassuk a joghurtos barackhoz.
- Rakjuk hűtőbe, amíg kicsit dermed, addig a fánkoknak vágjuk le a kalapját.
- Ha a krém elvesztette folyós állagát, kanalazzuk habzsákba és töltsük a fánkokba.
- A kalapot illesszük vissza, és szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12097
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Barátnőmékhez készültünk a Balaton mellé falunapra a pincesorra. Ezen a recepten már régóta megakadt a szemem egy hetilapban, és ez volt az az alkalom, amikor neki is álltam elkészíteni.