r
Nosalty Logó

Barackhabos képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackhabos képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    287.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 4081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Afánkhozavizet,amargarint,asótésacukrotfelforraljuk,majdállandókeverésmellettbeleszórjukalisztet.
  2. Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszükatűzről,éshalangyosrahűlt,egyenkéntbelekeverjükatojásokatamasszához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.
  4. Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
  5. A barackokat egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd szedjük le a héját. A húsát vágjuk apró kockákra, és keverjük el a joghurttal és a porcukorral.
  6. Verjük a tejszínt kemény habbá a zselatinfix-szel a zacskón található utasítás szerint, és forgassuk a joghurtos barackhoz.
  7. Rakjuk hűtőbe, amíg kicsit dermed, addig a fánkoknak vágjuk le a kalapját.
  8. Ha a krém elvesztette folyós állagát, kanalazzuk habzsákba és töltsük a fánkokba.
  9. A kalapot illesszük vissza, és szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12100
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmékhez készültünk a Balaton mellé falunapra a pincesorra. Ezen a recepten már régóta megakadt a szemem egy hetilapban, és ez volt az az alkalom, amikor neki is álltam elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...