r
Nosalty Logó

Barack kriszta néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barack kriszta néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A festéshez

Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A festéshez

Összesen 7853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A festéshez

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1128.8 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 7853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A festéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben oldjuk fel a tejben a szalalkálit.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, az egész tojásokat és a tejes szalalkálit, és összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor kevés tejet adhatunk még hozzá!
  3. A tésztából kis golyókat formálunk a tenyerünk között, de figyeljünk a méretre, mert duplájára nő majd sütés közben. Kellő távolságra rakjuk a tepsibe őket, mert könnyen összenőnek, nem túl forró sütőben süssük meg!
  4. Ha kihűltek, óvatosan egy kis éles késsel kaparjuk ki a belsejüket egy nagyobb tálba, mert ebből lesz a töltelék.
  5. A kikapart morzsához hozzáadjuk a kakaót, lekvárt, diót, rumaromát és természetesen annyi kristálycukrot, amennyire édesre szeretnénk. (Én jó sokat szoktam, mert mi nagyon édesszájúak vagyunk.)
  6. Ezzel a krémmel töltjük meg, és kettőt-kettőt összeragasztunk a barackokból.
  7. Az aromákat kis pohárban vízzel felhigítjuk, és az egyik oldalukat pirosra, másikat zöldre festjük kenőtoll segítségével.
  8. Nyomban míg nedvesek, kristálycukorba forgatjuk őket, és zöld (én csak így hívom) puszpángot szúrunk a közepükre, hogy ténylegesen baracknak hassanak. :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11727
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez ünnepi süti, hisz valljuk be elég macerás. De elmaradhatatlan lakodalmas sütemény is...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A festéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...