r
Nosalty Logó

Bányica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Bányica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4420 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.8 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14084.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    3140 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    3109 mg
  • Nátrium
    7244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4691 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    477 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    1608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1715 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    35362 micro
  • β-crypt
    688 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2519 micro
Összesen 4028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát kefével jól megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, és hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A pritaminpaprikát és a mozzarellát is kockákra szeljük.
  3. Egy gyúrótáblán két réteslapot egymásra fektetünk, rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk mozzarellával, és az üresen maradt részt tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk még lilahagyma- és paprikakockákkal, továbbá az édesburgonyából is teszünk rá. Feltekerjük (mint a rétest), és egy kiolajozott hőálló tálba rakjuk csigaszerűen, kívülről befelé haladva. A további lapokkal és töltelékekkel ugyanígy járunk el.
  4. Ha megtelt a tál, tortaszerűen felszeleteljük. Majd a tojásokat felverjük (Borbás Marcsi szódát is tett hozzá, hogy könnyebb legyen), és beborítjuk vele a tésztát.
  5. 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben (vagy 200 fokon hőlégkeverés nélkül) megsütjük. Akkor jó, ha a tojás már a közepén is megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11235
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 28.

Ajánló

Ez egy igazi joker étel: felhasználhatunk hozzá bármilyen maradék sajtot a hűtőből, készítsük a szezonnak megfelelő idényzöldségekkel (spenót, spárga, cukkini, zöldbab stb.), ízesítsük zöldfűszerekkel (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.), de láttam a neten olyan variációt is, hogy káposztás töltelékkel készítették el. Nagyon kiadós, laktató étel - 6-8 főre elegendő ez a mennyiség

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bányica
nyultanti 100 recept

Nagyon szeretem Borbás Marcsit, amilyen ízesen, szívvel-lélekkel főz - az egyik műsorából vettem ezt a receptet - kicsit a magam ízlésére (és a hűtő aktuális tartalmára) formázva. Soha nem hallottam korábban erről az ételről, a neten kutakodva arra jutottam, hogy valószínűleg bolgár eredetű lehet, de hasonló ételeket a délszláv konyhákban is találunk, talán a burekhez hasonlít leginkább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...