r
Nosalty Logó

Banános süti Orovin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orovin
Banános süti Orovin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1441.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5766.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 4610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd összekeverjük a habbal. Ezután adagonként óvatosan hozzákeverve hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Ezt a masszát a a banánra öntjük.
  2. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt 1 perc múlva mérsékeljük 160 fokra. Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a fóliát, és a tésztára következő krémet tesszük.

Krém

  1. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, a habosra kevert vajjal szépen elkeverjük, majd a tésztára kenjük.

Tetejére

  1. A sütit bevonhatjuk csokival, de az is jó, ha a tetejére reszeljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3121
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Orovin 2 recept

Ezt a receptet még egy piskótás könyvben találtam évekkel ezelőtt. Megtetszett, és meg is sütöttem. Azóta minden karácsonykor kihagyhatatlan ez a sütemény. Számomra minden szelet a mennyországot jelenti. Amellett nagyon mutatós is. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...