r
Nosalty Logó

Banános-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Banános-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    922 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1446 micro
Összesen 3510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben vagy kézzel pillanatok alatt összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A megpucolt rebarbarát gyümölcscukorral, fahéjjal, vaníliával, kevés vízzel kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A tésztát elosztjuk két részre kb. 3/5-2/5 arányban. A nagyobbat kinyújtjuk kör alakúra, és kivajazott piteformába fektetjük úgy, hogy a peremét elérje.

Töltelékhez

  1. Az aljára 1 cm banánkarikákat fektetve betakarjuk a tésztát vele. Ennek tetején egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett rebarbarát.
  2. Kinyújtjuk kör alakúra a kisebb tésztát, és lefedjük vele a süteményt. Érdemes több helyen bevágni, hogy a keletkező gőz eltávozhasson. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 50 perc alatt megsütjük.
  4. A formából kihűlés után vesszük ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12943
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános-rebarbarás pite
Évi néni 1830 recept

Még soha életemben nem készítettem semmit rebarbarából. Most kaptam szépet, így nekiláttam mindenféle gyártásának. Igazán kellemes, üdítő édesség.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...