r
Nosalty Logó

Banános-málnás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-málnás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 6818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    466.8 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3347 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 6818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szokásos módon elkészítjük a kakaós piskótát: A sütőt felmelegítjük 180°C-ra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amivel addig verjük, míg szép fényes lesz.
  3. Most hozzáadjuk egyesével a sárgákat, amivel szintén még verjük 4-5 percig. (Keverőgéppel természetesen ez lerövidül és könnyebb is a kidolgozása.)
  4. Végül hozzáadagoljuk a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet, de ezzel már nem verjük, csak kézi habverővel könnyedén összeforgatjuk.
  5. Tortaformába öntjük, és egyenletes tűznél 40-50 percig sütjük. A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki. Hústűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
  6. A banános krémhez a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás cukorral, a liszttel elkeverve a tejben sűrűre főzzük.
  7. A vajat a kiskanálnyi cukorral kikeverjük, és belekeverjük a kihűlt tojásos masszába.
  8. A krémbe belekeverjük a kakaót.
  9. A banánkarikákat meglocsoljuk citromlével.
  10. Az alsó tortalapra kenjük a kakaós krém felét, rárendezzük szépen a banánkarikákat, majd ráhelyezzük a második tortalapot.
  11. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval, porcukorral, 1/2 citrom levével és héjával. Összekeverjük a málnával, és megkenjük vele a második tortalapot.
  12. Ráhelyezzük a harmadik tortalapot és bevonjuk a maradék kakaós krémmel.
  13. Keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
  14. Az oldalára a kristálycukorból karamellt készítünk. Egy sütőpapírt vékonyan megkenünk olajjal, amire tetszés szerinti mintákat csorgatunk úgy. Még langyosan megformázzuk úgy, hogy a torta oldalára simítjuk, miközben szépen lehúzzuk az olajos papírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6965
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik csemetém nagy Forma-1 rajongó, azon belül is a Ferrarinak szurkol. Mivel élsportoló, oda kell figyelni, mit eszik, de természetesen a szülinap ez alól kivétel lehet. Ezért szülinapjára rendelt egy tortát, amiben 3 dolognak kellett lenni, banán, málna, csokoládé. Hát törtem a fejem, és ez lett belőle. A díszítés? Hát mivel nem vagyok képzett cukrász, csak egy édesanya, nem tudok Ferrarikat gyártani, így született ez a marcipán alapon ágaskodó ló.  Mondhatom, a gyerekem nagy örömére. Mondjuk ez sem tántorította el attól, hogy 1 perc alatt el ne fogyassza jó étvággyal.

Hozzávalók

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...