r
Nosalty Logó

Banános-málnás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-málnás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 6818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    466.8 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3411 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    495 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3347 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 6818 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szokásos módon elkészítjük a kakaós piskótát: A sütőt felmelegítjük 180°C-ra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amivel addig verjük, míg szép fényes lesz.
  3. Most hozzáadjuk egyesével a sárgákat, amivel szintén még verjük 4-5 percig. (Keverőgéppel természetesen ez lerövidül és könnyebb is a kidolgozása.)
  4. Végül hozzáadagoljuk a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet, de ezzel már nem verjük, csak kézi habverővel könnyedén összeforgatjuk.
  5. Tortaformába öntjük, és egyenletes tűznél 40-50 percig sütjük. A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki. Hústűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
  6. A banános krémhez a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás cukorral, a liszttel elkeverve a tejben sűrűre főzzük.
  7. A vajat a kiskanálnyi cukorral kikeverjük, és belekeverjük a kihűlt tojásos masszába.
  8. A krémbe belekeverjük a kakaót.
  9. A banánkarikákat meglocsoljuk citromlével.
  10. Az alsó tortalapra kenjük a kakaós krém felét, rárendezzük szépen a banánkarikákat, majd ráhelyezzük a második tortalapot.
  11. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval, porcukorral, 1/2 citrom levével és héjával. Összekeverjük a málnával, és megkenjük vele a második tortalapot.
  12. Ráhelyezzük a harmadik tortalapot és bevonjuk a maradék kakaós krémmel.
  13. Keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
  14. Az oldalára a kristálycukorból karamellt készítünk. Egy sütőpapírt vékonyan megkenünk olajjal, amire tetszés szerinti mintákat csorgatunk úgy. Még langyosan megformázzuk úgy, hogy a torta oldalára simítjuk, miközben szépen lehúzzuk az olajos papírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6967
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik csemetém nagy Forma-1 rajongó, azon belül is a Ferrarinak szurkol. Mivel élsportoló, oda kell figyelni, mit eszik, de természetesen a szülinap ez alól kivétel lehet. Ezért szülinapjára rendelt egy tortát, amiben 3 dolognak kellett lenni, banán, málna, csokoládé. Hát törtem a fejem, és ez lett belőle. A díszítés? Hát mivel nem vagyok képzett cukrász, csak egy édesanya, nem tudok Ferrarikat gyártani, így született ez a marcipán alapon ágaskodó ló.  Mondhatom, a gyerekem nagy örömére. Mondjuk ez sem tántorította el attól, hogy 1 perc alatt el ne fogyassza jó étvággyal.

Hozzávalók

A piskótához

A banános krémhez

A málnás krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...