r
Nosalty Logó

Banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
shakes
Banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és kenjünk ki vajjal vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 10x20 cm-es sütőformát.
  2. Tegyük a banánokat egy tálba, és törjük össze villával őket, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek.
  3. Adjuk hozzá a vajat, a tojást, vaníliakivonatot és a cukrot. Keverjük el alaposan.
  4. Mérjük ki a lisztet, keverjük el benne a sütőport, keményítőt és a sót. Majd szitáljuk a banános keverékre. Keverjük ki alaposan.
  5. Adjuk hozzá a diót és a csokoládét. Lazán keverjük át.
  6. Öntsük a sütőformába, és süssük 1 órán át.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percet a formában hűlni, majd borítsuk ki, helyezzük egy rácsra, és hagyjuk pihenni. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem fog úgy morzsálódni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 29863
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánkenyér
shakes 1 recept

Ez egy nagyon bevált, amerikai recept feljavított, metrikus változata. Banánból igen gyakran túlvásároljuk magunkat. Pár darab sokszor megmarad és túlérik. A banánkenyérhez viszont pont ezek a barna héjú, senkinek sem kellő banánok a legjobbak. Ha még a belseje is barnul már, attól lesz csak igazán finom. Ehhez a recepthez nincs szükség mixerre! A takarítás is könnyű. Ha akarsz, akkor mindent összekeverhetsz egyetlen keverőtálban. Én fűszerezni is szoktam. Egy kk. görögszéna-magot, 3 szem szegfűborsot, 3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat szárazon megpirítok és porrá őrlöm. A liszthez szoktam hozzáadni egy fél kk. őrölt gyömbérrel és ugyan ennyi korianderrel együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...