r
Nosalty Logó

Bal banános-kardamomos crème brûlée-je

Az élet ízei
Bal banános-kardamomos crème brûlée-je
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

277
Kalória
8g
Fehérje
42.6g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
82.4g
Víz
217g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
31.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  2. A tejet öntsük egy közepes méretű edénybe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, a kardamomot, az édesköménymagot és az összetört banánokat. Közepes lángon forrásig melegítsük, majd ha felforrt, zárjuk el alatta a lángot, és tegyünk műanyag fóliát a keverék felületére, majd így lefedve állni hagyjuk 15-20 percig.
  3. Egy közepes méretű edényben a négy tojássárgáját egy evőkanál cukorral fehéredésig verjük. Az átszűrjük a még meleg tejet, és folyamatos keverés mellett a tojáshoz adjuk.
  4. Visszatesszük a keveréket a tűzre, és közepes lángon, folyamatosan keverés mellet melegítjük egészen addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy ha egy kanalat belemártunk a krémbe és a hátulján végighúzzuk az ujjunkat, akkor nem folyik össze, hanem megmarad a csík. Ez nagyjából 3-5 perc.
  5. A masszát a crème brûlée formákba öntjük, majd a formákat egy magasabb falú tepsibe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a feléig ellepje a formákat. Nagyjából 30 percig sütjük, amíg össze nem áll, de még remegős az állaga.
  6. Kivesszük a vízfürdőből és kihűtjük őket, majd ha már szobahőmérsékletűek, akkor a hűtőbe tesszük egy órára.
  7. Egy evőkanál cukorral megszórunk minden egyes crème brûlée-t, majd flambírozó pisztollyal megolvasztjuk rajta és addig folytatjuk, amíg karamellizálódni nem kezd. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

További receptek

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...