Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tunder70
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
120g sertés rövidkaraj199 kcal
-
80g gomba17 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
11 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3311
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30.2g sertés rövidkaraj50 kcal
-
20.2g gomba4 kcal
-
33 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
5g zöldpaprika1 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
Összesen
167
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 285.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.1 g
Zsír
-
Összesen 268.8 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3753.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 2174 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1762 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1178 micro
Összesen
3311
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 130 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
0.6 kg sertés rövidkaraj
-
40 dkg gomba
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 dl tejföl
-
200 ml főzőtejszín
-
1 ek finomliszt
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
- A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a kockára vágott szalonnát, üvegesre megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, kicsit ezt is megdinszteljük.
- Beletesszük a cikkekre vágott gombát.
- Pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, majd hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, és a paradicsomot.
- Felforraljuk, belerakjuk az elősütött bordákat, és puhára pároljuk.
- Tejfeles, tejszínes habarással besűrítjük, és jól összeforraljuk az egészet.
- Körítésként adhatunk hozzá galuskát, rizst, tésztát. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15127
- Feltöltés dátuma: 2013. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tunder70
15 recept
A fiam szakácsnak tanul, és ők készítettek gyakorlaton bakonyit. Azóta mindig ezzel nyüstölt, hogy főzzek én is itthon. Bevallom, eddig ezt nem készítettem, mert én nem szeretem a gombát. Egyik vasárnap aztán megleptem vele, az egész családnak nagyon ízlett (még én is megkóstoltam:))! Tudtad-e? Nem bakonyi sertésborda, hanem bakonyi módra készül, és a híres Gundel étteremből indult világhódító útjára - annyira, hogy ma már szerintem nincs is étterem, amelynek ne lenne "bakonyi módra" készült étel az étlapján.A "bakonyi mód" – amely egy bankettnek köszönheti létezését – újabb és újabb fogásokat ihletett, különféle halakat, húsokat kombinálva gombapaprikással. (forrás: szellemafazekban.blogspot.com)