Bakonyi kapros raguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
246 kcal
-
125g sertéscomb228 kcal
-
38g parasztkolbász170 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
922
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
150g parasztkolbász678 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
3683
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.6g kolozsvári szalonna24 kcal
-
12g sertéscomb22 kcal
-
3.6g parasztkolbász16 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
4.8g csiperkegomba1 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
2.4g tv-paprika0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
48.1g víz0 kcal
Összesen
89
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 71 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1996.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 854.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2505 micro
-
β-karotin 6075 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
922
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.4 g
Zsír
-
Összesen 284 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7985.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 666 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1940 mg
-
Nátrium 4919 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 3419.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2874 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 10021 micro
-
β-karotin 24299 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 1154 micro
Összesen
3683
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 62 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
50 dkg sertéscomb
-
1 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg csiperkegomba
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db tv-paprika
-
1 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 l víz
Elkészítés
- A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk.
- A zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobáljuk a kockára vágott sertéscombot, együtt pirítjuk, amíg a hús kifehéredik és egy kis levet enged.
- Most kerül bele a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa és gomba és a lereszelt fokhagyma. Pár percig együtt pároljuk a hozzávalókat, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Most kerül bele a füstölt kolbász karikára vágva, a paradicsom egészben és a TV paprika hasábokra vágva. Forrásig hevítjük, majd visszavesszük a hőt, hogy a leves lassan bugyogva főljön. Fedő nélkül főzzük egészen addig, amíg a hús meg nem puhul.
- Kiszedjük a paradicsomot és a TV paprika hasábokat. A nagy doboz tejföl felét összekeverjük a finomliszttel (a maradékot tálaláskor használjuk fel!), majd a leves levéből kanalazunk rá egy kicsit, és homogén állagúvá simítjuk, majd egy szűrőn keresztül belecsorgatjuk a levesbe, és jól elkeverjük.
- Rászórjuk az aprított kaprot, és 2-3 percen át forraljuk.
- Egy-egy kanál tejföllel, kaporral díszítve forrón tálaljuk. Tipp: az elkészült levest csípős paprikával (Erős Pista) tovább ízesíthetjük...
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 39587
- Feltöltés dátuma: 2016. október 16.
Ajánló
Hideg őszi, téli napok laktató levese... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
Ízletes, tartalmas leves egy régi recept alapján ami mindig nagy sikert arat a szeretteim körében... Imádnak érte! :)