r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolimami
Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

611
Kalória
23.1g
Fehérje
23.7g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
273.1g
Víz
40g
Koleszterin
5.7g
Rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1349 micro
  • β-karotin
    3974 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    3604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1092.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5396 micro
  • β-karotin
    15898 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 2443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, ezen fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst, a kakukkfű kivételével a fűszereket is beleszórjuk, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát és a hús puhulásáig, néha fél deci meleg víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Ne sajnáljuk a hagymát, így lesz jó sűrű a szaft.
  2. Amíg a fenti alap készül, megmossuk és felkarikázzuk a répákat, a kolbászt és a zellert, felkockázzuk a krumplit és a paradicsomot, felszeleteljük a gombát és a kelkáposztát.
  3. Amikor a hús majdnem teljesen kész, a többi alapanyagotbelezúdítjuk a fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor újra megsózzuk (a zöldfélék és főleg a krumpli sok sót vesz fel) és hozzáadjuk a leveskockát.
  4. Közepes lángon kb. 15 perc alatt minden puha lesz, az utolsó rottyanás előtt a kakukkfüvet és csípős paprikátis beletesszük.
  5. Gazdagítható tejföllel,még pikánsabb lesz kefírrel, ekkor a főzés elején babérlevelet érdemes hozzátenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Ez egy igazi "pasis" leves. Párom vágta ki a receptjét egy újságból, napokig próbáltam eldugni a cetlit, hátha elfelejti, de nem sikerült. Bizonytalan voltam abban, hogy a füstölt kolbászt hogyan fogja eltűrni a vele egy fazékban tartózkodó zeller, kakukkfű, no meg a pörkölt... Olyan volt a recept, mint amikor feltúrom a hűtőt és a maradékokat behajigálom egy fazékba: lássuk, mi lesz belőle. Első nap nem is ettem belőle, az illata se tetszett, de másnapra összeértek az ízek és egy melengető, igazi téli, gazdag ízű sűrű leves lett belőle. Mivel érdemes "maradékmentési célból" készíteni, változó mennyiségű zöldfélékből, ezért hozzávetőleges CH-tartalmat írok: fenti mennyiségből készített 1 dl levesben (tejföl, kefír, csipetke nélkül) kb. 2,5 gramm CH lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!