r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolimami
Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1349 micro
  • β-karotin
    3974 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    3604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    870 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5396 micro
  • β-karotin
    15898 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3362 micro
Összesen 2443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, ezen fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst, a kakukkfű kivételével a fűszereket is beleszórjuk, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát és a hús puhulásáig, néha fél deci meleg víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Ne sajnáljuk a hagymát, így lesz jó sűrű a szaft.
  2. Amíg a fenti alap készül, megmossuk és felkarikázzuk a répákat, a kolbászt és a zellert, felkockázzuk a krumplit és a paradicsomot, felszeleteljük a gombát és a kelkáposztát.
  3. Amikor a hús majdnem teljesen kész, a többi alapanyagotbelezúdítjuk a fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor újra megsózzuk (a zöldfélék és főleg a krumpli sok sót vesz fel) és hozzáadjuk a leveskockát.
  4. Közepes lángon kb. 15 perc alatt minden puha lesz, az utolsó rottyanás előtt a kakukkfüvet és csípős paprikátis beletesszük.
  5. Gazdagítható tejföllel,még pikánsabb lesz kefírrel, ekkor a főzés elején babérlevelet érdemes hozzátenni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27065
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Levesbetétnek csipetkét tudok bele elképzelni, ezt mi a szénhidrátspórolás miatt kihagytuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából
Jolimami 45 recept

Ez egy igazi "pasis" leves. Párom vágta ki a receptjét egy újságból, napokig próbáltam eldugni a cetlit, hátha elfelejti, de nem sikerült. Bizonytalan voltam abban, hogy a füstölt kolbászt hogyan fogja eltűrni a vele egy fazékban tartózkodó zeller, kakukkfű, no meg a pörkölt... Olyan volt a recept, mint amikor feltúrom a hűtőt és a maradékokat behajigálom egy fazékba: lássuk, mi lesz belőle. Első nap nem is ettem belőle, az illata se tetszett, de másnapra összeértek az ízek és egy melengető, igazi téli, gazdag ízű sűrű leves lett belőle. Mivel érdemes "maradékmentési célból" készíteni, változó mennyiségű zöldfélékből, ezért hozzávetőleges CH-tartalmat írok: fenti mennyiségből készített 1 dl levesben (tejföl, kefír, csipetke nélkül) kb. 2,5 gramm CH lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...