Bakonyi betyárleves Jolimami konyhájából
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
63g sertéshús104 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
20g kelkáposzta4 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
30g csiperkegomba6 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g sertéshús415 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
80g kelkáposzta17 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
120g csiperkegomba26 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g lángolt kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
14.9g sertéshús25 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
4.8g kelkáposzta1 kcal
-
11.9g burgonya7 kcal
-
7.2g csiperkegomba2 kcal
-
6g paprika1 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.2g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
7.6g napraforgó olaj67 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1317.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 901 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 273.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1349 micro
-
β-karotin 3974 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 841 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 193 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5270.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1049 mg
-
Nátrium 3604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1554 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 870 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 5396 micro
-
β-karotin 15898 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 3362 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 322 micro
-
β-karotin 948 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 154 micro
-
Lut-zea 201 micro
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
0.5 kis db zeller
-
8 dkg kelkáposzta
-
2 közepes db burgonya
-
12 dkg csiperkegomba
-
1 közepes db paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 db babérlevél
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, ezen fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst, a kakukkfű kivételével a fűszereket is beleszórjuk, hozzátesszük a felcsíkozott paprikát és a hús puhulásáig, néha fél deci meleg víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Ne sajnáljuk a hagymát, így lesz jó sűrű a szaft.
- Amíg a fenti alap készül, megmossuk és felkarikázzuk a répákat, a kolbászt és a zellert, felkockázzuk a krumplit és a paradicsomot, felszeleteljük a gombát és a kelkáposztát.
- Amikor a hús majdnem teljesen kész, a többi alapanyagotbelezúdítjuk a fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor újra megsózzuk (a zöldfélék és főleg a krumpli sok sót vesz fel) és hozzáadjuk a leveskockát.
- Közepes lángon kb. 15 perc alatt minden puha lesz, az utolsó rottyanás előtt a kakukkfüvet és csípős paprikátis beletesszük.
- Gazdagítható tejföllel,még pikánsabb lesz kefírrel, ekkor a főzés elején babérlevelet érdemes hozzátenni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 27065
- Feltöltés dátuma: 2012. február 25.
Ajánló
Levesbetétnek csipetkét tudok bele elképzelni, ezt mi a szénhidrátspórolás miatt kihagytuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy igazi "pasis" leves. Párom vágta ki a receptjét egy újságból, napokig próbáltam eldugni a cetlit, hátha elfelejti, de nem sikerült. Bizonytalan voltam abban, hogy a füstölt kolbászt hogyan fogja eltűrni a vele egy fazékban tartózkodó zeller, kakukkfű, no meg a pörkölt... Olyan volt a recept, mint amikor feltúrom a hűtőt és a maradékokat behajigálom egy fazékba: lássuk, mi lesz belőle. Első nap nem is ettem belőle, az illata se tetszett, de másnapra összeértek az ízek és egy melengető, igazi téli, gazdag ízű sűrű leves lett belőle. Mivel érdemes "maradékmentési célból" készíteni, változó mennyiségű zöldfélékből, ezért hozzávetőleges CH-tartalmat írok: fenti mennyiségből készített 1 dl levesben (tejföl, kefír, csipetke nélkül) kb. 2,5 gramm CH lesz.