Baklava-rolók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A baklavához
-
56g réteslap166 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
25g dió164 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
31g vaj224 kcal
A sziruphoz
Összesen
911
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
A baklavához
-
450g réteslap1328 kcal
-
100g búzadara360 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A sziruphoz
Összesen
7283
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
911
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.1 g
Zsír
-
Összesen 365.7 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2108 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 931.2 g
-
Cukor 553 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 402.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1714 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
7283
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A baklavához
- Összekeverjük a darált kekszet, a csokit és a diót.
- A réteslapokat egyenként félbehajtjuk, csíkban teszünk rá az egyik végére néhány kanál tölteléket, és feltekerjük, majd a tepsibe tesszük. Ezt tesszük az összes réteslappal, és a tekercseket szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, ahol a rolókat 6-7 centis szivarkákra vágjuk fel.
- Felolvasztjuk a vajat, és leöntjük a baklava-rolókat. Addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
- A kisült baklavákat leöntjük a kihűlt sziruppal, és legalább néhány órán át (de legjobb egy egész éjszakán át) hagyjuk a szirupot felszívódni.
- A szirup készítése: A cukrot a vízbe tesszük, felforraljuk, legalább 5 percig forraljuk, majd beletesszük a citromkarikákat, és hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7773
- Feltöltés dátuma: 2011. október 15.
Ajánló
A desszert meglehetősen édes, ezért nehéz mellé megfelelő bort találni. Ha picivel több csokoládét teszünk bele, akkor Hetényi János "János-áldás" nevű, madeira típusú bora talán felvenné a versenyt a baklava-rolókkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A baklava az egyik személyes kedvencem, a szerb verziók is tetszenek, de leginkább a bosnyák, főleg a szarajevói baklavák változatos világa izgalmas. Ez a recept is onnan származik. Apróbb variációk megengedettek a töltelékkel, sőt láttam ennek csokoládéba mártott változatát is.