r
Nosalty Logó

Bajor sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Bajor sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 2021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült hús

Mártás

Összesen 129 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 506 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1356 micro
  • β-karotin
    3570 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A sült hús

Mártás

Elkészítés

A sült hús

  1. A húst leöblítjük, felitatjuk, és éles késsel beirdaljuk keresztben-hosszában, vigyázva, hogy ne vágjuk át a bőrt.
  2. Alaposan bedörzsöljük sóval-borssal, pihentetjük addig, amíg a mártáshoz valókat előkészítjük. Mikor ezzel készen vagyunk, egy nagy serpenyőben, a felforrósított zsíron a húst minden oldaláról megpirítjuk (elősütjük, oldalanként kb. 4-5 perc). Tányérra tesszük. A zöldséget elkészítjük (lsd. mártás).
  3. Egy nagy jénai sütőtálba halmozzuk a gyengén megpirított zöldséget, ráhelyezzük a húst a bőrével lefelé. 2 dl meleg vízben elkeverjük a zöldséges ételízesítőt, ráöntjük a húsra, az edényt lefedjük, és betoljuk az előmelegített sütőbe (kb. 90 perc).
  4. Félidőben megfordítjuk a húst, bőrével felfelé. A legvégén levesszük a fedőt, hogy a bőr ropogósra sülhessen.

Mártás

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, lemossuk. A hagymát hosszában félbevágjuk, és felkarikázzuk. A fokhagymákat széltében szeleteljük. A paprikát szintén felkarikázzuk, a paradicsomot negyedeljük, a petrezselymet durvára összevágjuk, a répát feldaraboljuk (ízlés szerint lehet egy kevés zellert is hozzáadni).
  2. A húsból megmaradt zsíron gyengéden (aranyszínűre) megpirítjuk a zöldségeket. Legutoljára adjuk csak hozzá a fokhagymát.
  3. Amikor elkészült a hús, a zöldséget a levük egy részével összeturmixoljuk, majd egy külön kis lábasba öntjük, felforraljuk, és melegen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 15542
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Ajánló

A mártást a felszeletelt hús mellé adjuk fel. Párolt káposzta illik hozzá - vörös v. akár savanyú káposzta köménymaggal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajor sertéssült
Marti48 317 recept

Ezt a bajoros (mártásos) sült hús változatot most próbáltam ki először, eddig csak étteremben ettem ezt a tipikus és közkedvelt bajor ételt. Nagyon jól sikerült, szívesen megosztom. A krumpliknödli (Kloß)  "tipikus" kísérője a sültnek - no meg a párolt káposzta. Itt mondanom sem kell, hogy nagyon finom knödli-készítményeket lehet készen vásárolni, de szívesen elküldöm a házilag készíthető receptjét, ha van rá igény.

Hozzávalók

A sült hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...