r
Nosalty Logó

Bajor rostélyos

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bajor rostélyos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 4363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
  2. Közben meghámozzuk a krumplit, a hagymát, fokhagymát, és megtisztítjuk.
  3. A tarjákat felhevített olajban elősütjük, hogy kérget kapjon.(oldalanként kb. 1 perc)
  4. Egy tepsi alját 1 fej, vékony karikákra szelt hagymával befedünk. Ugyanígy rászeljük a paprikát ésa felefokhagymát. (Ezeket én uborkagyaluval szoktam, akkor elég vékony, és könnyebben szétfő.)
  5. Elrendezzük rajta a hússzeleteket, fűszerezzük még kevés borssal, majorannával, fűszersóval vagy más számunkra kellemes ízűfűszerrel.
  6. A szalonnacsíkokat ritkásan elrendezzük rajta. (csak az íze végett kell)
  7. Rászeljük a többi hagymát, a maradék fokhagymát.
  8. Betakarjuk a kb. fél cm vastagra karikázott burgonyával, amit egy-egy sor után óvatosan meghintünk ételízesítővel. Meglocsoljuk a húsnál visszamaradt zsiradékkal.
  9. Rásimítjuk a tejfölt, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, még 10-15 percig pirítjuk.
  10. Ha sok levet engedett volna, állítsuk nagyobb hőfokra, és félig letakarva párologtassuk el a felesleges levet, ezután pirítsuk csak, nehogy megégjen a teteje.
  11. Azért egy kis szaft maradjon alatta, ne legyen túl száraz, mert vissza is szív valamennyit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19087
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Megállja a helyét egytálételként is, de könnyű levesek után is fogyasztható. Nagyétkűekre a könnyű leves nem vonatkozik:). Főként savanyúsággal (házi) adja ki a fenséges ízeket. A sok hagymától nem kell megijedni, nagyon klasszul szétesik, és finom szaftot képez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet úgy örököltem a nevével együtt. Nem tudom, hogy bajor-e, vagy rostélyos-e, de nagyon finom. A családi "menüsor" visszatérő eleme.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...