Bajor camembert-krém perecrúddal - Obatza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németország, az úticél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A camembert-krémhez
-
67g camembert sajt200 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g barna sör4 kcal
A perecrúdhoz
-
2g tej1 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
8g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj100 kcal
A sós pancshoz
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g só0 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
760
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A camembert-krémhez
-
400g camembert sajt1200 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g barna sör22 kcal
A perecrúdhoz
-
10g tej6 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
50g só0 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
A sós pancshoz
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
4566
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A camembert-krémhez
-
26.8g camembert sajt80 kcal
-
10g mascarpone41 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g barna sör1 kcal
A perecrúdhoz
-
0.7g tej0 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
26.8g finomliszt98 kcal
-
3.3g só0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj40 kcal
A sós pancshoz
-
4g finomliszt15 kcal
-
2g só0 kcal
-
6.7g víz0 kcal
Összesen
306
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6427.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 5735 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
760
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 272.4 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 396 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38565.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1692 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 2012 mg
-
Nátrium 34411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 506.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
4566
kcal
- 11% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2583.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 2305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
306
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A camembert-krémhez
-
400 g camembert sajt
-
150 g mascarpone
-
50 g vaj
-
1 db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl barna sör
A perecrúdhoz
-
1 ek tej
-
25 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
400 g finomliszt
-
50 g só
-
0.8 dl napraforgó olaj
A sós pancshoz
-
60 g finomliszt
-
30 g só
-
1 dl víz
Elkészítés
A camembert-krémhez
- A camembert sajtokról eltávolítjuk a kemény fehér részeket, majd apró kockákra vágjuk.
- Egy nagy tálba öntjük a mascarponéval és a puha vajjal, majd egy villával krémesre keverjük.
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a sajtos keverékhez.
- Jöhet a tálba a só, bors, köménymag és fűszerpaprika is, végül egy kevés barna sör.
- Jól elkeverjük, majd lefedve hűtőben pihentetjük.
A perecrúdhoz
- A langyos tejet felfuttatjuk a cukor és élesztő segítségével, kb. 10-15 perc alatt.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sót, majd beleöntjük az olajat és élesztős tejet, majd tésztát gyúrunk. Lefedve 1 órát kelesztjük.
- Közben elkészítjük a sós pancsot.
- A megkelt tésztából lecsípünk, és tetszőleges hosszúságú rudakat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- 200 fokon 5-10 percig sütjük, majd meglocsoljuk a sós panccsal, és további 10-15 percig sütjük 180 fokon.
A sós pancshoz
- Egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a sóval és kevés vízzel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 2618
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németország, az úticél
5 recept
A híres bajor sajtos körözött, rengeteg camemberttel, a sörkertek kedvelt fogása. Perecrúddal kihagyhatatlan partikaja! Imádjuk! :)