r
Nosalty Logó

Baileys hengerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Baileys hengerek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 4859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük.
  3. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük. (Alsó és felsősütés: kb. 200 °C előmelegítve, légkeveréses: kb. 180 °C előmelegítve, gáz: kb. 4. fokozat előmelegítve, sütési idő: kb. 8 perc.)
  4. A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük.
  6. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet.
  7. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük.
  8. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk, és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.
  9. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 820
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 75114
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baileys hengerek
Esztella22 17 recept

Az ötlet egy Dr. Oetkeres kép adta. Mondanom sem kell, hogy azonnal bevettem a fejembe, hogy ezt nekem el kell készítenem:) Tegnap sikerült rá időt szánnom. Valójában a süti elkészítése egyszerű, csak egy kicsit időigényes, de az íze... hmmm.... mennyei. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...