Baileys hengerek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Esztella22
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
13 kcal
-
3g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A krémhez
-
33g vaj239 kcal
-
67g tejcsokoládé357 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
20g baileys65 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
33g tortabevonó182 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
67g tortabevonó364 kcal
Összesen
1620
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A krémhez
-
100g vaj717 kcal
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
60g baileys196 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
4859
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
15.5g tojás20 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
5.6g finomliszt21 kcal
A krémhez
-
9.4g vaj67 kcal
-
18.8g tejcsokoládé101 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
5.6g baileys18 kcal
A mázhoz és a díszítéshez
-
9.4g tortabevonó51 kcal
-
4.7g tejcsokoládé25 kcal
-
18.8g tortabevonó103 kcal
Összesen
458
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1283.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1620
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 288.6 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3851.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 702 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492 g
-
Cukor 379 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 176.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 1153 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
4859
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
458
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
30 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek víz
-
30 g cukor
-
60 g finomliszt
A krémhez
-
60 ml baileys
A mázhoz és a díszítéshez
-
100 g tortabevonó
-
5 dkg tejcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük.
- A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük. (Alsó és felsősütés: kb. 200 °C előmelegítve, légkeveréses: kb. 180 °C előmelegítve, gáz: kb. 4. fokozat előmelegítve, sütési idő: kb. 8 perc.)
- A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük.
- Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet.
- Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük.
- A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk, és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.
- A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 820
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 75114
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Esztella22
17 recept
Az ötlet egy Dr. Oetkeres kép adta. Mondanom sem kell, hogy azonnal bevettem a fejembe, hogy ezt nekem el kell készítenem:) Tegnap sikerült rá időt szánnom. Valójában a süti elkészítése egyszerű, csak egy kicsit időigényes, de az íze... hmmm.... mennyei. :)