r
Nosalty Logó

Baileys csokis parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baileys csokis parfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2328 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 4072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékban tegyünk oda kb. 2-3 dl vizet forrni, ha gőzöl, olvasszuk fel először a darabolt csokinkat egy edényben a gőz fölött.
  2. A tojások sárgáját verjük fel nagyon krémesre a cukorral és vaníliás cukorral. Öntsük hozzá lassú adagokban a Baileys-t. Az így kikevert krémet keverjük tovább, de most már gőz fölött, míg krémes lesz, de óvatosan, ne legyen túl forró, mert kicsapódhat a tojás.
  3. Ha jó krémes, vegyük le a tálat a gőzről, és most tegyük pl. a mosogatónkba, jeges vízbe, és így keverjük tovább kihűlésig a krémet. Ha kész, tegyük picit félre.
  4. Verjük a tejszínt habbá, és óvatosan, hogy ne törjön, adjuk a Baileys krémhez.
  5. Következhet a parfé rétegelése: Egy hosszúkás, alagút sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, öntsük bele a hab egyik felét, és a csoki egyik felét vékony csíkokban, majd ugyanígy megismételve a maradék habot, és a csokit.
  6. Végül egy villával, spirál alakban forgassuk át kicsit az egész masszát, így szép márványozott mintázatot kapunk. Tegyük a parfét fagyasztóba egy éjszakára.
  7. Tálalás előtt legalább 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy picit már megolvadjon, majd borítsuk egy tálcára, és dekorálhatjuk is.:-)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4914
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a parfé édes bűnbeesés. És hogy miért? Azért, mert ebben a receptben semmi igazán "egészségeset" nem találsz, mégsem tudod abbahagyni a nyalakodást :) Csupa alkohol, csupa cukor, csupa tejszín. Krémesen olvadó, igazi nyári, hűsítő finomság, persze csak felnőtteknek.:-))))))  

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...