r
Nosalty Logó

Baileys csokis parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baileys csokis parfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2328 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 4072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékban tegyünk oda kb. 2-3 dl vizet forrni, ha gőzöl, olvasszuk fel először a darabolt csokinkat egy edényben a gőz fölött.
  2. A tojások sárgáját verjük fel nagyon krémesre a cukorral és vaníliás cukorral. Öntsük hozzá lassú adagokban a Baileys-t. Az így kikevert krémet keverjük tovább, de most már gőz fölött, míg krémes lesz, de óvatosan, ne legyen túl forró, mert kicsapódhat a tojás.
  3. Ha jó krémes, vegyük le a tálat a gőzről, és most tegyük pl. a mosogatónkba, jeges vízbe, és így keverjük tovább kihűlésig a krémet. Ha kész, tegyük picit félre.
  4. Verjük a tejszínt habbá, és óvatosan, hogy ne törjön, adjuk a Baileys krémhez.
  5. Következhet a parfé rétegelése: Egy hosszúkás, alagút sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, öntsük bele a hab egyik felét, és a csoki egyik felét vékony csíkokban, majd ugyanígy megismételve a maradék habot, és a csokit.
  6. Végül egy villával, spirál alakban forgassuk át kicsit az egész masszát, így szép márványozott mintázatot kapunk. Tegyük a parfét fagyasztóba egy éjszakára.
  7. Tálalás előtt legalább 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy picit már megolvadjon, majd borítsuk egy tálcára, és dekorálhatjuk is.:-)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4914
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a parfé édes bűnbeesés. És hogy miért? Azért, mert ebben a receptben semmi igazán "egészségeset" nem találsz, mégsem tudod abbahagyni a nyalakodást :) Csupa alkohol, csupa cukor, csupa tejszín. Krémesen olvadó, igazi nyári, hűsítő finomság, persze csak felnőtteknek.:-))))))  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...