r
Nosalty Logó

Bagett kenyér

Gabys
Bagett kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

413
Kalória
11.3g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
76.7g
Víz
54.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Kenyérsütőgépbe a fenti sorrendbe beletesszük a kenyér hozzávalóit. A cukrot, sót a sarkokba, az instant élesztőt középre. Kelesztő-dagasztó programra állítjuk a gépet.
  2. A program letelte után egy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30-40 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
  3. Ha megkelt, lisztes tenyérrel nagyon alaposan kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, és liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkára rakjuk. Megszórjuk a tetejét is liszttel, és 2-3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (inkább hosszú legyen, ne széles, az én nyújtódeszkám majd két végéig elér). A rövidebb résznél kezdjük el jó szorosan feltekerni úgy, mint a bejglit. A két végét visszadugdossuk.
  4. Kenyérformát kibéleljük sütőpapírral, az olajos ecsettel csak az alját kenjük meg. A kenyeret úgy tegyük bele, hogy a csavarás alja alul legyen. Éles késsel a tetejét 4-5 helyen ferdén bevagdossuk, letakarjuk, és ismét 30-40 percig kelni hagyjuk.
  5. Ha megkelt, 1 tojássárgáját kb. 1 ek langyos vízzel összekeverjük, és lekenjük a kenyeret. Előmelegítjük a sütőt, kb. 5 perc múlva berakjuk a kenyeret.
  6. Amikor már szépen pirul a kenyerünk (kb. 30 perc), alaposan lespricceljük. Majd újabb kb. 10 perc múlva ismét. Ha már az általunk kedvelt színűre megsült vegyük ki a sütőből, ismét alaposan spricceljük le, és takarjuk be. Jó 10 perc múlva vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x15

A férjem keresztelte el ezt a kenyeret az oldalon megtalálható, francia vékony bagettem után. Hónapok óta kétnaponta ezt a kenyérfélét sütöm. Hatalmas a sikere itthon, mivel puha, légiesen könnyű, nem morzsálódó. Én is szeretem csinálni, mivel minimális munka van vele, csupán a kelesztési idő hosszú kicsit.   Ha kedvet kapsz az elkészítéséhez, ne hagyd ki a bagettnél feltett videót, sokat segít abban, milyen állagúnak kell lennie a tésztának. 

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...