Bagett kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
63g víz0 kcal
-
95g finomliszt346 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
6 kcal
-
35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
251g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
9g só0 kcal
-
23 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
1650
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
36.2g víz0 kcal
-
54.8g finomliszt200 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
Összesen
238
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4390.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 3519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 306.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
1650
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
-
38 dkg finomliszt
-
1 csapott ek cukor
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- Kenyérsütőgépbe a fenti sorrendbe beletesszük a kenyér hozzávalóit. A cukrot, sót a sarkokba, az instant élesztőt középre. Kelesztő-dagasztó programra állítjuk a gépet.
- A program letelte után egy vékonyan kiolajozott tálba tegyük át a tésztát, forgassuk meg, hogy az olaj mindenhol befedje, takarjuk le, és minimum 30-40 percig meleg helyen hagyjuk pihenni.
- Ha megkelt, lisztes tenyérrel nagyon alaposan kinyomkodjuk a tésztából a levegőt, és liszttel alaposan meghintett nyújtódeszkára rakjuk. Megszórjuk a tetejét is liszttel, és 2-3 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (inkább hosszú legyen, ne széles, az én nyújtódeszkám majd két végéig elér). A rövidebb résznél kezdjük el jó szorosan feltekerni úgy, mint a bejglit. A két végét visszadugdossuk.
- Kenyérformát kibéleljük sütőpapírral, az olajos ecsettel csak az alját kenjük meg. A kenyeret úgy tegyük bele, hogy a csavarás alja alul legyen. Éles késsel a tetejét 4-5 helyen ferdén bevagdossuk, letakarjuk, és ismét 30-40 percig kelni hagyjuk.
- Ha megkelt, 1 tojássárgáját kb. 1 ek langyos vízzel összekeverjük, és lekenjük a kenyeret. Előmelegítjük a sütőt, kb. 5 perc múlva berakjuk a kenyeret.
- Amikor már szépen pirul a kenyerünk (kb. 30 perc), alaposan lespricceljük. Majd újabb kb. 10 perc múlva ismét. Ha már az általunk kedvelt színűre megsült vegyük ki a sütőből, ismét alaposan spricceljük le, és takarjuk be. Jó 10 perc múlva vegyük ki a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35x15
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 30292
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
A férjem keresztelte el ezt a kenyeret az oldalon megtalálható, francia vékony bagettem után. Hónapok óta kétnaponta ezt a kenyérfélét sütöm. Hatalmas a sikere itthon, mivel puha, légiesen könnyű, nem morzsálódó. Én is szeretem csinálni, mivel minimális munka van vele, csupán a kelesztési idő hosszú kicsit. Ha kedvet kapsz az elkészítéséhez, ne hagyd ki a bagettnél feltett videót, sokat segít abban, milyen állagúnak kell lennie a tésztának.