Bagel Bettitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
30g víz0 kcal
-
3 kcal
A főzéshez
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
35 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
A főzéshez
Összesen
2695
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
A tésztához
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
A főzéshez
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 442.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3331.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 1812 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.7 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 4423 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
2695
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojás, a cukor, az élesztő és a langyos víz 1/3-át tegyük egy nagy tálba, és keverjük csomómentesre. Ha elkevertük, adjuk hozzá az olajat és a vajat. Pár keveréssel ezt is dolgozzuk hozzá, de csak lazán, kézzel.
- A mixhez adjuk hozzá a sót és a lisztet, majd dagasszunk belőle szép, sima tésztát. Ha készen vagyunk, szórjunk pár csipet lisztet a tészta tetejére, takarjuk le, és tegyük meleg, huzatmentes helyre keleszteni kb. 45 percre.
- Miután megkelt a tésztánk, öntsük azt tiszta felületre. Ne szórjunk a munkafelületre lisztet, ennél a receptnél megnehezíti a formázását a bagelnek.
- Vágjunk a tésztából annyi egyforma méretű gombócot, amennyi bagelt szeretnénk készíteni. Ez a mennyiség tapasztalataim szerint tíz darab bagelhez elegendő. A gombócokból sodorjunk rudakat, majd azok végeit összecsippentve, megkapjuk bagelünk.
- A formázott tésztáinkat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Kelesszük további 15 percig, majd kenjük le a tészták tetejét olajjal.
A főzéshez
- Forraljuk fel a vizet egy nagy lábosban a cukorrat együtt.
- Mikor már bugyog, tegyük a tésztákat az olajos felükkel lefelé a vízbe. Főzzük így kb. 1 percig, majd fordítsuk meg és főzzük a másik oldalát is 1 percig. Ezután vegyük ki, és tegyük vissza tepsinkbe.
- Szórjuk meg a főtt bagelt kedvünk szerint lenmaggal, szezámmaggal, mákkal, darált dióval és zsupsz, mehet is a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, amíg aranybarnává változnak.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3710
- Feltöltés dátuma: 2013. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Drága Nagymamám sokszor készített bagelt nekünk gyermekkoromban, amit sokféleképpen fogyasztottunk. Felvágott, zöldségkrém, lekvár, a variációk száma temérdek volt. Sajnos, Mamikám receptjét megismerni már nem adódott alkalom, ezért többszöri kísérletezés után Varga Gábor cukrászmester és Emeril Lagasse séf receptjeinek ötvözetéből született meg ez, ami a legjobban hasonlít a keresett ízhez.