r
Nosalty Logó

Bácskai tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Bácskai tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6008.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 2799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és megpároljuk fedő alatt lassú tűzőn.
  2. Hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és olajon megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, sózzuk, és lecsót főzünk belőle.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Amikor megfőtt, belekeverjük a tejfölt.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beletesszük a tarhonya felét, erre a lecsó, karikára vágott főtt tojás, és befedjük tarhonyával.
  5. Tetejét tejfölös lével meglocsoljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19063
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bácskai tarhonya
Salamon Csilla 1202 recept

Képen tejfölös uborkasalátát tettem a tarhonya mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...