Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csirkemájhoz
-
150g csirkemáj179 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
35 kcal
A tarhonyához
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
88g tarhonya325 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
596
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csirkemájhoz
-
600g csirkemáj714 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tarhonyához
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
350g tarhonya1299 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2381
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A csirkemájhoz
-
37.4g csirkemáj44 kcal
-
11.2g vöröshagyma4 kcal
-
12.5g zöldpaprika2 kcal
-
12.5g paradicsom2 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
9 kcal
A tarhonyához
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
21.8g tarhonya81 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
147
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4973 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1112 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 1347 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
596
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4296.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 550 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2588 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1023 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19894 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4446 micro
-
Kolin: 1255 mg
-
Retinol - A vitamin: 19740 micro
-
α-karotin 302 micro
-
β-karotin 1625 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 5386 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
2381
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 1230 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 336 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A csirkemájhoz
-
60 dkg csirkemáj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 kk fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
-
2 ek napraforgó olaj
A tarhonyához
-
1 kis fej vöröshagyma
-
35 dkg tarhonya
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemájhoz
- Megtisztítjuk, megmossuk a májat. A közepes hagymákat apró kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felszeleteljük.
- Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
- Fűszerezzük.
- Vagyis főzünk egy light-osabb lecsót, és ha már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a májat és készre főzzük.
- Píritott tarhonya készítése:
- A kisebb hagymát nagyon apróra vágjuk.
- Kétszer annyi sós vizet felforralunk, mint amennyi a tarhonya.
- Serpenyőbe öntünk nagyon pici olajat majd bele a hagyma és bele a tarhonya.
- Ha már megpirult a tarhonya tűzről levesszük és 1 kk pirospaprikát keverünk hozzá, majd felöntjük a sós vízzel és készre pároljuk.
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 24315
- Feltöltés dátuma: 2010. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik újság mellékletében találtam ezt a receptet. Ma ebédre meg is csináltam.