r
Nosalty Logó

Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 2805 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Összesen 134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    1764 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 701 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    2683 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    1579 micro
  • β-karotin
    7057 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    3364 micro
Összesen 2805 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    391 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Köret elkészítése:
  2. A rizst szokásos módon, fajtától függően annyi ideig főzzük, ameddig a tasak írja (én sós víz helyett vegetás vízben főzöm). Miután megfőtt, állhat, legalább lehűl, ezzel nem kell többet foglalkozni.
  3. Az enyhén fűszeres párolt zöldséghez (ami kissé kínai beütésű -ez esetben a csípős dolgokat kihagyjuk) egy mélyebb serpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd a zöldségeket nem túl apróra vágva beletesszük, hogy párolódjanak.
  4. Mikor a paradicsomok egy kisebb levet eresztettek (ez egyébként nem sok idő), a mexikói mixet is hozzáadjuk. Ezután ollóval belevágjuk a közepes, természetesen átmosott köteg petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Hozzáadunk még kb. 1 tk kakukkfüvet (de nem púposan), kb. ennyi zsályát. Ha nincs otthon citrom, akkor citromlevet öntünk bele, kb. 1 dl-t, ha van, akkor a fél citromnak a héját belereszeljük, és a levét belefacsarjuk.
  6. Mikor a mexikói mix is puha lesz, akkor levesszük a tűzről. Ha a zöldségek egy része kicsit ropogós (a répa vagy a paprika), az nem baj.
  7. Hús elkészítése:
  8. A húst felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre, de ez annyira nem fontos, lényeg, hogy át tudjuk tekerni a baconnel.
  9. A húst egy közepes tálban bepácoljuk. A páchoz 8 ek mustár kell, amit elkeverünk egy kevés olajjal, 2 tk kakukkfüvet rakunk bele, 1 tk majorannát, belenyomjuk a fokhagymát és egy kevéske borsot. (Én mivel ellustultam egy kicsit, hagytam a húst kb. fél óráig pácolódni, és utána álltam neki betekergetni és megsütni:).
  10. Minden szeletet betekergetünk a baconnel, és fogvájóval átszúrjuk, hogy tartsa meg magát. Megsütjük, sózni nem szükséges, mert a bacon alapjáraton átadja az ízét neki.
  11. Ha kimarad olyan szelet, amire nem jut bacon (mert én így jártam), akkor páclével együtt berakjuk a serpenyőbe, hagyjuk megsülni.
  12. Mikor kiszedjük, ráöntjük a húsra az átsült páclét, majd reszelünk rá sajtot.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48915
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai nap folyamán elgondolkodtam, hogy mi is van itthon, amiből lehetne finomat főzni, de könnyebb is legyen. Így hát szétnéztem a hűtőmben: zöldségek, csirkemell és egy-két friss fűszernövény. Hirtelen nem kapott el az ihlet, úgyhogy improvizálásnál döntöttem. Mostanság igazából ez jellemzi a konyhai tevékenységem. Még nem kapott senki sem ételmérgezést:P 

Hozzávalók

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...