Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
43g bacon167 kcal
A fűszeres zöldségkörethez
-
8g margarin54 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g mexikói keverék23 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
31g rizs112 kcal
A páchoz
Összesen
701
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
170g bacon668 kcal
A fűszeres zöldségkörethez
-
30g margarin215 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g mexikói keverék92 kcal
-
320g paradicsom58 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
125g rizs448 kcal
A páchoz
Összesen
2805
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkemellhez
-
47.5g csirkemellfilé57 kcal
-
8.1g bacon32 kcal
A fűszeres zöldségkörethez
-
1.4g margarin10 kcal
-
4.7g tv-paprika1 kcal
-
4.7g mexikói keverék4 kcal
-
15.2g paradicsom3 kcal
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
4g citrom1 kcal
-
5.9g rizs21 kcal
A páchoz
Összesen
134
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1626.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 350.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 395 micro
-
β-karotin 1764 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 841 micro
Összesen
701
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 271.8 g
Zsír
-
Összesen 118.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 842 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6505 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 2774 mg
-
Nátrium 2683 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1403.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 964 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 1579 micro
-
β-karotin 7057 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 3364 micro
Összesen
2805
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 391 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
100 dkg csirkemellfilé
-
10 szelet bacon
A fűszeres zöldségkörethez
-
1 db tv-paprika
-
10 dkg mexikói keverék
-
4 kis db paradicsom
-
1 kis db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
-
0.5 db citrom
-
125 g rizs
A páchoz
Elkészítés
A csirkemellhez
- Köret elkészítése:
- A rizst szokásos módon, fajtától függően annyi ideig főzzük, ameddig a tasak írja (én sós víz helyett vegetás vízben főzöm). Miután megfőtt, állhat, legalább lehűl, ezzel nem kell többet foglalkozni.
- Az enyhén fűszeres párolt zöldséghez (ami kissé kínai beütésű -ez esetben a csípős dolgokat kihagyjuk) egy mélyebb serpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd a zöldségeket nem túl apróra vágva beletesszük, hogy párolódjanak.
- Mikor a paradicsomok egy kisebb levet eresztettek (ez egyébként nem sok idő), a mexikói mixet is hozzáadjuk. Ezután ollóval belevágjuk a közepes, természetesen átmosott köteg petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk.
- Hozzáadunk még kb. 1 tk kakukkfüvet (de nem púposan), kb. ennyi zsályát. Ha nincs otthon citrom, akkor citromlevet öntünk bele, kb. 1 dl-t, ha van, akkor a fél citromnak a héját belereszeljük, és a levét belefacsarjuk.
- Mikor a mexikói mix is puha lesz, akkor levesszük a tűzről. Ha a zöldségek egy része kicsit ropogós (a répa vagy a paprika), az nem baj.
- Hús elkészítése:
- A húst felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre, de ez annyira nem fontos, lényeg, hogy át tudjuk tekerni a baconnel.
- A húst egy közepes tálban bepácoljuk. A páchoz 8 ek mustár kell, amit elkeverünk egy kevés olajjal, 2 tk kakukkfüvet rakunk bele, 1 tk majorannát, belenyomjuk a fokhagymát és egy kevéske borsot. (Én mivel ellustultam egy kicsit, hagytam a húst kb. fél óráig pácolódni, és utána álltam neki betekergetni és megsütni:).
- Minden szeletet betekergetünk a baconnel, és fogvájóval átszúrjuk, hogy tartsa meg magát. Megsütjük, sózni nem szükséges, mert a bacon alapjáraton átadja az ízét neki.
- Ha kimarad olyan szelet, amire nem jut bacon (mert én így jártam), akkor páclével együtt berakjuk a serpenyőbe, hagyjuk megsülni.
- Mikor kiszedjük, ráöntjük a húsra az átsült páclét, majd reszelünk rá sajtot.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 48922
- Feltöltés dátuma: 2010. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mai nap folyamán elgondolkodtam, hogy mi is van itthon, amiből lehetne finomat főzni, de könnyebb is legyen. Így hát szétnéztem a hűtőmben: zöldségek, csirkemell és egy-két friss fűszernövény. Hirtelen nem kapott el az ihlet, úgyhogy improvizálásnál döntöttem. Mostanság igazából ez jellemzi a konyhai tevékenységem. Még nem kapott senki sem ételmérgezést:P