r
Nosalty Logó

Baconös-karfiolos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös-karfiolos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    313.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8894.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    5400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1360 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 5375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízben majdnem puhára főzzük. Kb 10 perc. Eközben egy másik edényben (én ugyanebben főztem) megfőzzük a tésztát a leírás alapján.
  2. Míg a karfiol és a tészta fő, egy magasabb falú serpenyőben megsütjük a bacont. Mikor piros lesz, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtokat és a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt. Alaposan elkeverjük, és belereszeljük a füstölt sajtot. Pár percig kevergetve forraljuk, és amikor majdnem kész, hozzáadjuk a karfiolt.
  3. Ezzel is alaposan átkeverjük, majd a tésztára öntve tálaljuk. Fogyasztás előtt lehet még rá füstölt vagy sima sajtot reszelni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2487
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy fej karfiolom volt itthon, köré találtam ki ezt a receptet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...