r
Nosalty Logó

Baconos csirkemell rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconos csirkemell rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.2 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10449.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    3602 mg
  • Nátrium
    4617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 4001 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, megmossuk. Ezután óvatosansózzuk, borsozzuk. A bacon szalonna sós, ezért a fűszerezésnél vigyázzunk!
  2. Fogunk egy őzgerincformát, a margarinnal a belsejét kikenjük. Keresztbenbelefektetjük a szalonna szeleteket. A szalonna mindkét oldalonlógjon ki a formából, ezta végén majd ráhajtuk a husira.
  3. A húst ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és végül a reszelt sajtban. Beletesszük a sütőformába, egyenletesen elosztva.
  4. A szalonna kilógó részeit visszahajtjuk a hús tetejére. Ha maradt még néhány szelet bacon, akkor hosszában még egy réteg szalonnát teszünk a csirkére.
  5. Lefedjük alufóliával, és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
  6. Fólia alatt legalább 50 percet sütjük. Ha a beleseje is megpuhult, levesszük a fóliát, és még kb. 15 percig sütjük, hogy szép piros legyen.
  7. Ha elkészült, még melegen kifordítjuk a formából. Ezután szépen szeletelhető.
  8. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 22765
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Finomabb lesz a husi, ha előző este beáztatjuk kb. fél liter tejbe, amibe belezúzunk 2 gerezd fokhagymát. A hús így omlósabb lesz és extra ízként bejön a fokhagyma is. Pulykamellből is készíthetjük.  Ha nincs őzgerincformánk, akkor gyümölcskenyér formát is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagyon szereti. Gyorsan elkészül és laktató étel. Hidegen is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...