r
Nosalty Logó

Baconbe tekert zöldbabos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Baconbe tekert zöldbabos karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.4 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5169.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    683 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 1989 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megpucoljuk, megmossuk. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, és egyenlően elosztva, rákenjük a hússzeletekre.
  3. 5-6 db zöldbabot rakunk a sajtkrém tetejére, feltekerjük, és belecsavarjuk a szalonnába.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kivajazott tepsibe rakjuk, alufóliával lefedve, 20 percig sütjük.
  5. A fóliát levéve, 240 fokon tovább sütjük, amíg a szalonna megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6481
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Hideg gyümölcslevest ajánlok hozzá első fogásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a mindmegette.hu-n találtam tavaszi karajtekercs néven. Ott spárgával van, de a párom nem rajong érte, de a zöldbabot szereti. A köretet megoldottam úgy, hogy egy pár szem krumplit vékonyra szeletelve a tepsibe raktam a hús mellé. Jó ízű lett, és egy kicsit sajtos is a tölteléktől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...