r
Nosalty Logó

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

885
Kalória
55.2g
Fehérje
19.5g
Szénhidrátok
64.1g
Zsír
507.2g
Víz
254.5g
Koleszterin
2.8g
Rost
8.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2028.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

baconbe tekert sertésfilé

  1. A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
  2. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
  3. Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
  4. A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.

fehérboros gombamártás

  1. A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
  2. Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
  3. Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
  4. Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
  5. A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
  6. Jó étvágyat kívánok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Alacsony hőfokon készített hússütést már az őseink is ismerték. Nagyon finom, omlós hús a végeredmény. Hozzá egy nagyon ízletes gombamártás. Én galuskatésztával kínálom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!