Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
baconbe tekert sertésfilé
-
175g sertés szűzpecsenye191 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
fehérboros gombamártás
-
188g csiperkegomba40 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
19 kcal
Összesen
885
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
baconbe tekert sertésfilé
-
700g sertés szűzpecsenye763 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
fehérboros gombamártás
-
750g csiperkegomba160 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
13 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
76 kcal
Összesen
3541
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
baconbe tekert sertésfilé
-
25.8g sertés szűzpecsenye28 kcal
-
7.4g bacon29 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
fehérboros gombamártás
-
27.6g csiperkegomba6 kcal
-
3.7g bacon14 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
3.7g crème fraîche13 kcal
-
11g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2133.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 507.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
885
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.8 g
Zsír
-
Összesen 256.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8534.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 3070 mg
-
Nátrium 4435 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2028.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 891 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3541
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 169 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
baconbe tekert sertésfilé
-
700 g sertés szűzpecsenye
-
200 g bacon
-
3 ek olívaolaj
-
fekete bors ízlés szerint
fehérboros gombamártás
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
200 ml habtejszín
-
100 g crème fraîche
-
3 dl víz
-
1 db leveskocka
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés
baconbe tekert sertésfilé
- A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
- Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
- Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
- A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.
fehérboros gombamártás
- A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
- Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
- Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
- Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
- A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
- Jó étvágyat kívánok.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4053
- Feltöltés dátuma: 2017. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Alacsony hőfokon készített hússütést már az őseink is ismerték. Nagyon finom, omlós hús a végeredmény. Hozzá egy nagyon ízletes gombamártás. Én galuskatésztával kínálom.