Baconbe tekert fésűkagyló
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
43g bacon167 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50g kagyló26 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
246
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
170g bacon668 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
200g kagyló103 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
983
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
43.1g bacon170 kcal
-
6.1g olívaolaj54 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50.8g kagyló26 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
250
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
246
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 89.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2345.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 1620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 176.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
983
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
10 szelet bacon
-
3 ek olívaolaj
-
2 kk fokhagymapor
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is a bacon szeleteket serpenyőben kb. 5 perc alatt félkészre sütjük. Ne legyen kemény ropogós!!! Papírszalvétára szedjük.
- A fésűkagylókat megmossuk, lecsepegtetjük, majd meghintjük fokhagymaporral és pici őrölt fekete borssal.
- A kagylókat egyenként baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
- Az olívaolajat serpenyőben felhevítjük, és a kagylók mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára pirítjuk maximum 2 perc oldalanként.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1729
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet kedves férjem készítette el legelőször. És szerintem az egyik legfinomabb kagylófajta, nagyon laktató és ízletes, nem gumis-rágós állagú, hanem omlós.