r
Nosalty Logó

Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8134 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32937 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    131 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32538 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3162 micro
Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    641 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésmájból kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk. Belecsavarjuk a vékonyan felszeletelt baconbe (kb. 20 dkg). Egy tálra rakjuk. A paradicsomokat forró vízbe áztatjuk, és lehéjazzuk. A burgonyát tisztítás után fél cm-es karikákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben 5 dkg bacont felkockázunk, és egy evőkanálnyi zsíron elkezdjük sütni. Hozzákeverjük a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot). Rászórjuk a fűszerkeveréket, petrezselymet, és sózzuk.
  3. Egy méretes tepsi (nálam ez 20x30 cm) alját kirakjuk burgonyakarikákkal, amit gyengén megsózunk. Erre tesszük a paradicsomos ragut. A ragu tetejére helyezzük a baconbe csavart májdarabokat. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább a tekercseket. Amikor kész, langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2632
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj
Lizinka_ 604 recept

Ízletes, szaftos variáció a máj elkészítésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...