Baconbe bugyolált máj paradicsommal és répával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
makilekvar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1955
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1657.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 344.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6643 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1068 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 5798 micro
-
α-karotin 3421 micro
-
β-karotin 8413 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2644 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 142.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4973 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2078 mg
-
Nátrium 2119 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 19929 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 89 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3204 micro
-
Kolin: 1169 mg
-
Retinol - A vitamin: 17394 micro
-
α-karotin 10264 micro
-
β-karotin 25238 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 7933 micro
-
Lut-zea 1098 micro
Összesen
1955
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 1250 micro
-
α-karotin 737 micro
-
β-karotin 1813 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 570 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Pucoljuk meg a répát, és vágjuk csíkokra, majd szeleteljük fel a paradicsomot is.
- A megtisztított májat borsozzuk (sót ne használjunk, mert megkeményedik, kiszárad tőle), majd egyesével baconbe tekerjük őket.
- A csomagokat olajozott tepsibe tesszük, mellé szórjuk a paradicsomot és a répát, majd alufóliával lefedve körülbelül 25 percig sütjük előmelegített sütőben 200 fokon.
- Ezután az alufóliát levesszük, és nagyjából még 25 percig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1674
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Ajánló
Krumplipürével isteni hétvégi ebédnek vagy vacsorának! A májat ízlés szerint kakukkfűvel is bolondíthatod, nagyon jó íze lesz tőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
makilekvar
3 recept
A baconbe tekert máj már régóta nagy kedvencem. Nagy előnye, hogy szinte bármilyen zöldséggel (vagy akár gyümölccsel) összesütheted, mindig finom lesz, de mégis tud újat mutatni. Ez a fogás kicsit édeskés lett a felhasznált zöldségek miatt, de nagyon jól harmonizál a hússal.