Baconba tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bodnár Évi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
26g bacon100 kcal
-
100g édesburgonya62 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
18g tejföl35 kcal
-
18g majonéz94 kcal
-
8g kapribogyó2 kcal
-
15g csemegeuborka4 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
603
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g darált pulykahús920 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
800g édesburgonya495 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
140g tejföl277 kcal
-
140g majonéz749 kcal
-
60g kapribogyó14 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
4795
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
26.1g darált pulykahús30 kcal
-
3.3g aszalt szilva8 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.3g mandula19 kcal
-
3.5g zsemle10 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
6.7g bacon26 kcal
-
26.1g édesburgonya16 kcal
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
4.6g majonéz24 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
3.9g csemegeuborka1 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
155
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1577.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 6583 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 584 micro
Összesen
603
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.1 g
Zsír
-
Összesen 271.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12621 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 1176 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 860 mg
-
Foszfor 3179 mg
-
Nátrium 7039 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1624.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4736 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 876 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 52661 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4669 micro
Összesen
4795
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1720 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg darált pulykahús
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
1 db tojás
-
5 ek zsemlemorzsa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek kacsazsír
-
1 ízlés szerint só
-
1 tk fekete bors
-
0.5 tk szegfűbors
-
80 dkg édesburgonya
-
1 közepes db póréhagyma
-
140 g tejföl
-
140 g majonéz
-
6 dkg kapribogyó
-
3 db csemegeuborka
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek dijoni mustár
-
1 csipet fekete bors
-
1 csipet cayenne paprika
Elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húst keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a megpirított hagymát, sót, szegfűborsot, az előzőleg vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást, a zsemlemorzsát, és az aprított petrezselymet. Az aszalt szilvát kettévágjuk, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát
- Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk a baconnal úgy, hogy először az egyik oldalon lógjon túl a szalonna, utána a másikon. A szeletek kicsit fedjék egymást! Egyenletesen belesimítjuk a masszát, és váltakozva mindkét oldalra ráhajtjuk a szalonnát. Befedjük alufóliával, majd a formánkat belerakjuk egy nagyobb tepsibe. Öntünk alá egy bögre vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Így sütjük kb. 40 percig. Leszedjük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül.
- Egy konyhai kesztyűvel kivesszük a sütőből, és egy gyors mozdulattal a formából átfordítjuk a roládunkat a tepsibe. Visszarakjuk a sütőbe, és ezt a felét is pirosra sütjük. (Az a bacon, amelyik nincs pirosra sütve, nyúlós marad.) Csak akkor szeleteljük, ha már langyosra hűlt!
- A salátához meghámozzuk a bébi édesburgonyákat, karikákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. (Hamar megfő!) Amíg fő, elkészítetjük az öntetet.
- A tejfölt összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát, a kapribogyót (a nagyobbakat felezve), a vékony karikákra vágott uborkát, a citrom levét, majd kicsit megsózzuk.
- Jól összekeverjük és ráöntjük a kihűlt édesburgonya szeletekre. Óvatosan forgassuk össze, majd hűtőben érleljük tálalásig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5
- Feltöltés dátuma: 2024. november 26.
Ajánló
Bármilyen más salátával, majonézes krumplival, francia salátával praktikus vendégváró/vendéglátó étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bodnár Évi
20 recept
Vendéglátáshoz nagyon szeretem a hidegtálakat, az előre megsütött töltött húsokat, roládokat, amiket különböző salátákkal lehet tálalni, előre el lehet készíteni, így a vendéglátás napján nem csapnak össze fejünk felett a hullámok.