r
Nosalty Logó

Baconba tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Baconba tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    6583 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12621 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    7039 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1624.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4736 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    876 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    52661 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4669 micro
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húst keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a megpirított hagymát, sót, szegfűborsot, az előzőleg vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást, a zsemlemorzsát, és az aprított petrezselymet. Az aszalt szilvát kettévágjuk, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát
  2. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk a baconnal úgy, hogy először az egyik oldalon lógjon túl a szalonna, utána a másikon. A szeletek kicsit fedjék egymást! Egyenletesen belesimítjuk a masszát, és váltakozva mindkét oldalra ráhajtjuk a szalonnát. Befedjük alufóliával, majd a formánkat belerakjuk egy nagyobb tepsibe. Öntünk alá egy bögre vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Így sütjük kb. 40 percig. Leszedjük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül.
  3. Egy konyhai kesztyűvel kivesszük a sütőből, és egy gyors mozdulattal a formából átfordítjuk a roládunkat a tepsibe. Visszarakjuk a sütőbe, és ezt a felét is pirosra sütjük. (Az a bacon, amelyik nincs pirosra sütve, nyúlós marad.) Csak akkor szeleteljük, ha már langyosra hűlt!
  4. A salátához meghámozzuk a bébi édesburgonyákat, karikákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. (Hamar megfő!) Amíg fő, elkészítetjük az öntetet.
  5. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát, a kapribogyót (a nagyobbakat felezve), a vékony karikákra vágott uborkát, a citrom levét, majd kicsit megsózzuk.
  6. Jól összekeverjük és ráöntjük a kihűlt édesburgonya szeletekre. Óvatosan forgassuk össze, majd hűtőben érleljük tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Ajánló

Bármilyen más salátával, majonézes krumplival, francia salátával praktikus vendégváró/vendéglátó étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconba tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt
Bodnár Évi 20 recept

Vendéglátáshoz nagyon szeretem a hidegtálakat, az előre megsütött töltött húsokat, roládokat, amiket különböző salátákkal lehet tálalni, előre el lehet készíteni, így a vendéglátás napján nem csapnak össze fejünk felett a hullámok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...