r
Nosalty Logó

Baconbe tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bodnár Évi
Baconbe tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

603
Kalória
34.3g
Fehérje
41.8g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
203g
Víz
116.7g
Koleszterin
6g
Rost
11.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    6583 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12621 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    7039 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1624.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4736 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    876 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    52661 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4669 micro
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húst keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a megpirított hagymát, sót, szegfűborsot, az előzőleg vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást, a zsemlemorzsát, és az aprított petrezselymet. Az aszalt szilvát kettévágjuk, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát
  2. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk a baconnal úgy, hogy először az egyik oldalon lógjon túl a szalonna, utána a másikon. A szeletek kicsit fedjék egymást! Egyenletesen belesimítjuk a masszát, és váltakozva mindkét oldalra ráhajtjuk a szalonnát. Befedjük alufóliával, majd a formánkat belerakjuk egy nagyobb tepsibe. Öntünk alá egy bögre vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Így sütjük kb. 40 percig. Leszedjük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül.
  3. Egy konyhai kesztyűvel kivesszük a sütőből, és egy gyors mozdulattal a formából átfordítjuk a roládunkat a tepsibe. Visszarakjuk a sütőbe, és ezt a felét is pirosra sütjük. (Az a bacon, amelyik nincs pirosra sütve, nyúlós marad.) Csak akkor szeleteljük, ha már langyosra hűlt!
  4. A salátához meghámozzuk a bébi édesburgonyákat, karikákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. (Hamar megfő!) Amíg fő, elkészítetjük az öntetet.
  5. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát, a kapribogyót (a nagyobbakat felezve), a vékony karikákra vágott uborkát, a citrom levét, majd kicsit megsózzuk.
  6. Jól összekeverjük és ráöntjük a kihűlt édesburgonya szeletekre. Óvatosan forgassuk össze, majd hűtőben érleljük tálalásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendéglátáshoz nagyon szeretem a hidegtálakat, az előre megsütött töltött húsokat, roládokat, amiket különböző salátákkal lehet tálalni, előre el lehet készíteni, így a vendéglátás napján nem csapnak össze fejünk felett a hullámok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Mit főzzek a húsvéti hosszú hétvégén?

Eljött ez az időszak is: négy nap vár ránk, ami jobb esetben nem munkával, hanem kikapcsolódással és húsvéti finomságok fogyasztásával telhet. Íme egy kis inspiráció, ha még nem biztos a menüsor!

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!