r
Nosalty Logó

Bableves és sertéspecsenye 2in1

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Bableves és sertéspecsenye 2in1
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pecsenye

Bableves

Csipetke

1257
Kalória
94.9g
Fehérje
116.1g
Szénhidrátok
46g
Zsír
867.3g
Víz
240.6g
Koleszterin
25.2g
Rost
11.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pecsenye

Bableves

Csipetke

Összesen 1257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pecsenye

Bableves

Csipetke

Összesen 6284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pecsenye

Bableves

Csipetke

Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3156 micro
  • β-karotin
    7555 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    474.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20583.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1554 mg
  • Foszfor
    6315 mg
  • Nátrium
    10456 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

Víz

  • Összesen
    4336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4034 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2671 micro
  • Kolin:
    1726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37777 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 6284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

Pecsenye

  1. Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és az egész sertéscombot addig pirítjuk rajta, amíg szép kérges lesz a külseje. Gyakran forgassuk meg, nehogy odakapjon.
  2. Amikor kellően megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk az egész borsot, a sót és a rozmaringot.
  3. Meghámozunk egy vöröshagymát, négy felé vágjuk, aztán ugyanígy a fokhagymát is. Beledobjuk a fazékba, és fedő alatt felforraljuk. Forrás után kis lángon főzzük tovább fedő alatt.
  4. Mivel én a levesben nem szeretek fehérrépával és zellerrel találkozni, a hússal együtt főztem meg őket, és csak negyedekre vágtam, hogy könnyebben ki tudjam majd szűrni. De aki szereti megenni, az csinálja úgy, ahogy szokta, karikázva vagy kockázva.
  5. Két órán keresztül főzzük, amíg a belseje is rendesen megfő, néha szurkáljuk. Ha készen van a hús, fogjunk egy nagy szűrőt, és a levet szűrjük át egy másik fazékba, hogy megszabaduljunk az egész borstól, hagymáktól (és a fehérrépától meg a zellertől, ha nem szeretjük).

Bableves

  1. Sárgarépát, krumplit pucolunk, felkarikázzuk és kockázzuk, megmossuk, és a levesünkhöz adjuk.
  2. Petrezselymet, babérlevelet adunk hozzá, esetleg sózzuk még, ha kell.
  3. Én konzerv babot szoktam használni, de aki a szárazbabot szereti, az áztassa be előtte, és rögtön a legelején adja a leveshez, hogy mindenképp puhára főjön. Aki konzerv babot használ, az csak akkor öntse bele, ha a répa és a krumpli már puha.
  4. Egy tálba kimerünk 3-4 merőkanál levest, és habverővel alaposan elkeverjük benne a tejfölt. Ezt visszaöntjük a fazékba, és hagyjuk, hogy főjön még egy kicsit. Pirospaprikával színezzük.

Csipetke

  1. Egy tojást egy dl vízzel elkeverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyiből közepesen szilárd tésztát kapunk. Ne folyjon, de ne is legyen beton. Nekem 4-5 ek szokott kelleni.
  2. Teáskanállal pici nokedliket szaggatunk, és belepotyogtatjuk a levesbe. Még 10-15 percig főzzük, amíg a csipetkék is elkészülnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 150 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ez egy remek módja a húslé okos felhasználásának, gondolom másnak is eszébe jutott már, de még nem láttam ilyesmit receptben, hát felraktam. Szeretek ilyesmivel kísérletezni. Gyakran főzök ilyen 2 az 1-ben kaját, de néha nem bablevest, hanem egyszerű hagymalevest vagy kukoricalevest csinálok belőle, attól függ, mihez van kedvünk. Ez a leves természetesen nem a hagyományos értelemben vett bableves, hanem egy kicsit könnyedebb, de nagyon finom és tartalmas étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!