Bableves és sertéspecsenye 2in1
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pecsenye
-
300g sertéscomb546 kcal
-
9g sertészsír81 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
Bableves
-
102g sárgarépa37 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
60g fehérbab200 kcal
-
60g vörösbab202 kcal
-
12g tejföl24 kcal
Csipetke
-
11g tojás14 kcal
-
20g víz0 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1257
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pecsenye
-
1500g sertéscomb2730 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Bableves
-
510g sárgarépa186 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
300g fehérbab999 kcal
-
300g vörösbab1011 kcal
-
60g tejföl119 kcal
Csipetke
-
55g tojás69 kcal
-
100g víz0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6284
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Pecsenye
-
25.4g sertéscomb46 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
33.9g víz0 kcal
Bableves
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
4.4g zeller2 kcal
-
5.1g burgonya3 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
5.1g fehérbab17 kcal
-
5.1g vörösbab17 kcal
-
1g tejföl2 kcal
Csipetke
-
0.9g tojás1 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
106
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4116.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1263 mg
-
Nátrium 2091 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 867.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 3156 micro
-
β-karotin 7555 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
1257
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 474.5 g
Zsír
-
Összesen 230 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20583.9 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 397 mg
-
Kálcium 1724 mg
-
Vas 69 mg
-
Magnézium 1554 mg
-
Foszfor 6315 mg
-
Nátrium 10456 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 4336.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4034 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 356 micro
-
K vitamin: 275 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2671 micro
-
Kolin: 1726 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37777 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1620 micro
Összesen
6284
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Pecsenye
-
1.5 kg sertéscomb
-
3 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 ek rozmaring
-
1 ek bors
-
2 ek só
-
2 l víz
Bableves
-
3 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
3 közepes db burgonya
-
1 ek petrezselyem
-
2 db babérlevél
-
1 csipet füstölt pirospaprika
-
30 dkg fehérbab
-
30 dkg vörösbab
-
3 ek tejföl
Csipetke
-
1 db tojás
-
1 dl víz
-
4 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Pecsenye
- Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és az egész sertéscombot addig pirítjuk rajta, amíg szép kérges lesz a külseje. Gyakran forgassuk meg, nehogy odakapjon.
- Amikor kellően megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk az egész borsot, a sót és a rozmaringot.
- Meghámozunk egy vöröshagymát, négy felé vágjuk, aztán ugyanígy a fokhagymát is. Beledobjuk a fazékba, és fedő alatt felforraljuk. Forrás után kis lángon főzzük tovább fedő alatt.
- Mivel én a levesben nem szeretek fehérrépával és zellerrel találkozni, a hússal együtt főztem meg őket, és csak negyedekre vágtam, hogy könnyebben ki tudjam majd szűrni. De aki szereti megenni, az csinálja úgy, ahogy szokta, karikázva vagy kockázva.
- Két órán keresztül főzzük, amíg a belseje is rendesen megfő, néha szurkáljuk. Ha készen van a hús, fogjunk egy nagy szűrőt, és a levet szűrjük át egy másik fazékba, hogy megszabaduljunk az egész borstól, hagymáktól (és a fehérrépától meg a zellertől, ha nem szeretjük).
Bableves
- Sárgarépát, krumplit pucolunk, felkarikázzuk és kockázzuk, megmossuk, és a levesünkhöz adjuk.
- Petrezselymet, babérlevelet adunk hozzá, esetleg sózzuk még, ha kell.
- Én konzerv babot szoktam használni, de aki a szárazbabot szereti, az áztassa be előtte, és rögtön a legelején adja a leveshez, hogy mindenképp puhára főjön. Aki konzerv babot használ, az csak akkor öntse bele, ha a répa és a krumpli már puha.
- Egy tálba kimerünk 3-4 merőkanál levest, és habverővel alaposan elkeverjük benne a tejfölt. Ezt visszaöntjük a fazékba, és hagyjuk, hogy főjön még egy kicsit. Pirospaprikával színezzük.
Csipetke
- Egy tojást egy dl vízzel elkeverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyiből közepesen szilárd tésztát kapunk. Ne folyjon, de ne is legyen beton. Nekem 4-5 ek szokott kelleni.
- Teáskanállal pici nokedliket szaggatunk, és belepotyogtatjuk a levesbe. Még 10-15 percig főzzük, amíg a csipetkék is elkészülnek.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 630
- Feltöltés dátuma: 2016. január 18.
Ajánló
A húshoz bármilyen főzeléket, sült krumplit, krumplipürét készíthetünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Ez egy remek módja a húslé okos felhasználásának, gondolom másnak is eszébe jutott már, de még nem láttam ilyesmit receptben, hát felraktam. Szeretek ilyesmivel kísérletezni. Gyakran főzök ilyen 2 az 1-ben kaját, de néha nem bablevest, hanem egyszerű hagymalevest vagy kukoricalevest csinálok belőle, attól függ, mihez van kedvünk. Ez a leves természetesen nem a hagyományos értelemben vett bableves, hanem egy kicsit könnyedebb, de nagyon finom és tartalmas étel.