r
Nosalty Logó

Bableves ahogy HK készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Bableves ahogy HK készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 3580 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Összesen 220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3548 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8855.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1163 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    3246 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2355 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17738 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 3580 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    459 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az előző este beáztatott babot feltesszük főni a répákkal és a kolbásszal. Sózzuk, borsozzuk, mehetnek bele a babérlevelek is, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Közben a csipetkét gyúrjuk össze, hogy legyen ideje kicsit szikkadni. A tojáshoz annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kicsit keményebb tésztát kapjunk. Majd lisztezett tálcára csipegessük ki a tésztát.
  3. Amikor a bab megpuhult, akkor készítsünk rántást: olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg liszttel, pirítgassuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el jól, és engedjük fel kevés vízzel. És a rántás mehet a forrásban lévő leveshez.
  4. Ekkor beletehetjük a csipetkét is, a felesleges lisztet rázzuk le róla. Forraljunk még egyet a levesen, és tálaljuk. Aki szereti tehet bele ecetet is, erős paprikát is, kanalazhat egy kis tejfölt a tetejére. Friss kenyérrel vagy pogácsával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26829
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bableves ahogy HK készíti
Mi van itthon 92 recept

Jó kis bableves, kolbásszal, friss kenyérrel - kell ennél több? Nem hinném.:)

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...