r
Nosalty Logó

Babéros, kolbászos paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fruzsi
Babéros, kolbászos paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    3389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4195 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 2366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, majd szintén felkockázzuk. Félretesszük.
  3. Én kétféle kolbászt választottam, de természetesen bármelyiket elegendő önmagában is. Bőrük eltávolítása után, tetsző méretű karikákra vágjuk.
  4. Veszünk egy közepes méretű lábost, ebbe beletesszük az olajat, és a hagymát alacsony lángon dinsztelődni hagyjuk. Annyi olaj szükséges csak, hogy a hagyma üvegessé váljon.
  5. Ha hagyma kellően összeesett, lehúzzuk a tűzről, és a fűszerpaprikát rászórjuk, ez azért szükséges, mert a láng fölött hamar megég a fűszerpaprika, és keserű lenne.
  6. A fűszerpaprikás hagymához hozzáadjuk a burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor beleszórhatjuk a babérlevelet, illetve ízesíthetjük is: só, bors, ételízesítő (én egy leveskockát is dobtam bele).
  7. Amikor még félpuha a krumpli, belekeverjük a kolbászokat is, és készre főzzük, félig ráhelyezett fedő alatt.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1372
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 16.

Ajánló

Ha kevésbé levesesen szeretitek, természetesen kisebb mennyiségű víz hozzáadásával mérsékelhető. Mi azért preferáljuk a hosszú levet, mert a krumpli másnapra besűríti, illetve van mit friss kenyérrel "tunkolni". 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fruzsi 3 recept

Nagymamám alapreceptje szerint. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...