Babérleveles bélszínérme
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g marhabélszín383 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g zöldbors5 kcal
-
15g brandy35 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
547
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g marhabélszín765 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g zöldbors10 kcal
-
30g brandy69 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1091
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
87.1g marhabélszín133 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
0.7g zöldbors2 kcal
-
5.2g brandy12 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
Összesen
190
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 943.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 192.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
547
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.5 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1887.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 384.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1091
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bélszíntmegmossuk, szárazra töröljük. A széleit körben megkenjük mustárral. Mindegyik köré 3-3 babérlevelet teszünk, és megkötözzük.
- Egy vastag falú serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, és a húst oldalanként 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk.
- A húst kivesszük, egy előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, és 130 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
- A megmaradt olajat kiöntjük, a serpenyőbe szórjuk a borst. Felöntjük a borpárlattal, és flambírozzuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, a mártást sóval ízesítjük, a húsra kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6056
- Feltöltés dátuma: 2011. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A recept eredete legutóbbi szerzeményem, egy olasz szakácskönyv: Italien -Die landestypische Küche.