- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1936.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3872.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 1658 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 518.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt felforrósított grillrácson vagy grillserpenyőben folyamatos forgatás mellett addig sütjük, amíg héja fekete és hólyagos lesz.
- Kevés hideg vizet engedünk rá, meghámozzuk, a padlizsán húsát összeaprítjuk, és szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni. Ezt követően a lecsöpögtetett padlizsánt egy késes aprítóba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és szép, sima krémmé pürésítjük.
- A kész krémhez adhatunk durvára aprított mentát. (Mint említettem, ezt én kihagytam.)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 39453
- Feltöltés dátuma: 2010. július 06.
Ajánló
A babaganus krémet joghurttal hígíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy több polcnyi szakácskönyveim számát egy újabb darabbal gyarapítsam. Valami olyasmit kerestem, ami újdonság számomra. A "Keleti ételek" című szakácskönyv mellett döntöttem. Nem bántam meg, élvezettel olvasom, és több olyan recept is van benne, amely izgalmas, ismeretlen számomra, és tervezem elkészítését. Ebben a szakácskönyvben találkoztam a babaganush krémmel, mint az egyik étel alapanyagával. A babaganush krém egyfajta padlizsánkrém, tahinivel (szezámkrémmel) ízesítve. A keleti lakomák mezze névre hallgató előételeihez tartozik, amelyek arra hivatottak, hogy előkészítsék a vendég gyomrát a bőséges, kulináris élvezeteket nyújtó következő fogásokra. A babaganush krémet jellemzően pitával fogyasztják.