r
Nosalty Logó

Bába foga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bába foga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 518 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzátesszük a sütőport.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. Csipet sót, majd porcukrot teszünk hozzá, s elkeverjük. Így egy morzsalékos lisztet kapunk, melynek közepébe fészket készítünk.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgájátés jól összedolgozzuk. Annyi pálinkát adunk hozzá, hogy összeálljon (gyúrt tészta állagot kapjunk).
  4. Amikor a tésztánk összeállt kivesszük a tálból, s nyújtódeszkán jól összegyúrjuk. Letakarjuk, s hűtőben pihentetjük fél órát.
  5. A tésztát több részre osztjukés vékony (ujjnyi vastagságúra) sodorjuk. Lehelletnyi lisztet teszünk a deszkára, ügyeljünk rá, hogy ne legyen nagyon lisztes a deszkánk, mert nem tudunk vele dolgozni.
  6. Felvágjuk 8-10cm-es darabokra. A közepéig bevágjuk, majd 90°-ot fordítva a másik oldalon is bemetsszük.
  7. Bő, közepesen forró olajban szép szalmasárgárasütjük.
  8. Amár majdnem kihűlt tésztát vaníliás porcukorba megforgatjuk.
  9. Lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5820
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyen és gyorsan elkészíthető finom csemege. Mindenki imádni fogja.  Kezdő háziasszonyok is nyugodtan kipróbálhatják. Nem lehet elrontani.  Én dagasztógépbe teszek mindent és a pálinkát kicsinyenként adagolom, így még könnyebb összeállítani.  Érdemes kipróbálni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...