Ázsiai fűszerezésű, pirított csicseriborsó
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Ázsiai fűszerezésű, pirított csicseriborsó](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/Zo/Mw/azsiai-fuszerezesu-piritott-csicseriborso.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=58a64060a3d338db47ed2f6c2a63f9e2)
Hozzávalók
-
3 ek szezámolaj
-
3 ek szójaszósz
-
2 ek garam masala
-
1 tk chilipehely
-
1 tk fokhagymapor
-
1 tk curry por
-
1 tk szegfűbors
-
só ízlés szerint
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g csicseriborsó473 kcal
-
8g szezámolaj66 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
3g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csicseriborsó1890 kcal
-
30g szezámolaj265 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
10g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
87.7g csicseriborsó332 kcal
-
5.3g szezámolaj47 kcal
-
5.3g szójaszósz3 kcal
-
1.8g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3853.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1299 mg
-
Nátrium 1796 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 61 mg
Víz
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2790 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 19% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- A csicseriborsókonzervek levét alaposan leszűrjük, a csicserit, amennyire lehet, lecsepegtetjük. A levét ne dobjuk ki, ez az angolszász országokban aquafaba néven futó alapanyag ugyanis nagyszerűen használható tojásfehérje helyett!
- A lecsepegtetett csicseriborsót összekeverjük - a só kivételével - az összes fűszerrel. Alaposan oszlassuk el, hogy egyenletesen vonja be a fűszeres pác a csicseriszemeket.
- A befűszerezett csicserit sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és egyenletesen szétoszlatjuk. Ízlés szerint (és a szójaszósz sótartalmától függő mértékben) megsózzuk, majd előmelegített sütőbe tesszük.
- Először 180°C-on sütjük 20 percig, majd 140°C-ra (vagy még kisebbre) mérsékelve a hőmérsékletet további 25 percet szárítjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A pirított csicseriborsó az egyik legegészségesebb és legegyszerűbben elkészíthető snack. Tökéletes ropogtatnivaló sorozatozáshoz, de munkába csomagolva uzsonnára is szuper harapnivaló. Ráadásul nem csak fehérjében gazdag, de tetszőlegesen is fűszerezhető - mi most egy ázsiai fűszerezésű verziót mutatunk nektek, ami a szerkesztőség nagy kedvence. Szóval bízzatok bennünk, és próbáljátok ki ti is!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!