Az én gyerekkori melegszendvicsem
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ilda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
703
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
4217
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2194.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 1382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
703
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.5 g
Zsír
-
Összesen 276.2 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13164.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 2563 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 1781 mg
-
Nátrium 8294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 512.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
4217
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertés párizsit, a sajtot apró kockákra vágjuk (Kb. 5x5 mm). Egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük az összetevőket.
- Ezután a 2 gerezd fokhagymát beletesszük, fokhagymanyomóval végezzük ezt. Ezután megszórjuk a sóval, borssal, mivel mindenkinek más az ízlése, ezért ezt ízlés szerint - kostólással mindenki eldönti, hogy mennyi a neki megfelelő mennyiség. Újra összekeverjük az anyagokat. Ezzel elkészült a melegszendvics keverék. A szelet kenyereket megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- Ez szintén olyan folyamat, hogy van aki szereti, ha megsül a teteje, van aki csak addig, hogy a sajt éppen megolvadjon...., tehát a sütési időtől el lehet térni. A megsült szendvicseket csemege pirosarany pöttyökkel díszítjük. Ez szintén sós, tehát ezt be lehet kalkulálni az alap só mennyiségbe. A pirosarany helyett természetesen más díszítő/ízesítő elemet is lehet használni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5949
- Feltöltés dátuma: 2023. november 02.
Ajánló
Ezt a szendvicset vendégeknek, vagy csak úgy vacsorára is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Ilda
2 recept
Ezt a szendvicset gyerekkoromban egy üdülés alatt anyukám készítette el, akkor még sajt nélkül. A szintén ott nyaraló német üdülőtársakat is megkínáltuk, nagyon ízlett nekik is. Amennyiben nem fogy el az összes keverék, hűtőben tárolható, és később is felhasználható friss szendvics készítéséhez.