r
Nosalty Logó

Avokádós-tönkölyös-rozsos ropi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Avokádós-tönkölyös-rozsos ropi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3429 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 1523 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a liszteket (a zablisztből valamennyi a nyújtáshoz kellett), megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat (kivéve az egyik fehérjét, amit jobb híján kenéshez használtam fel), a kikapart, összenyomott avokádót, a lereszelt sajtot, szóval majdnem mindent, és összegyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadós, akkor tehetünk bele még lisztet. Olyan állagot kell elérni, hogy könnyen nyújtható legyen.
  2. Amint kész vagyunk a gyúrással, akkor vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és késsel (pizzavágóval, derelyeszaggatóval) felcsíkozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szépen sorjában, majd lekenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk a magvakkal (lehetne még akár sajttal is).
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5607
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a tömény teljes kiőrlésű ízt, akkor javaslom egy kis fehérliszt hozzáadását. Illetve a lisztek variálhatóak, bár nekem ez az arány ízlik. Magvak is variálhatóak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós ropogtatni valót szerettem volna estére tv nézéshez, vagy csak úgy, ha nasiznék... abszolút saját ötletből vezérelve alkottam meg a "zsiradékmentes" ropit... avokádó zsírtartalma bőven elég volt ehhez a ropihoz! Kis büszkeségem :-) Egy kis fehér liszttel biztos finomabb, de én ellene vagyok... amúgy ajánlom kipróbálásra, a lisztek variálhatók :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...