Avokádós-citromos uborkasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
143g avokádó169 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
257
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
570g avokádó675 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
600g kígyóuborka87 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1026
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
37.2g avokádó44 kcal
-
22.2g citrom3 kcal
-
39.1g kígyóuborka6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
Összesen
67
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 255.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
257
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1023.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 305 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1297 micro
Összesen
1026
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
2 db citrom
-
1.5 db kígyóuborka
Elkészítés
- Az alaposan megmosott uborkákat egyformán kicsi darabokra vágjuk, tálba tesszük.
- Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héját eltávolítjuk és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.
- A másik citromot filézzük, a citromgerezdeket több, kisebb részre vágjuk. Ez is mehet a tálba.
- Meglocsoljuk finom olívaolajjal, meghintjük borssal, óvatosan összeforgatjuk, lefedjük és hűtőben tartjuk tálalásig.
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 32191
- Feltöltés dátuma: 2008. október 11.
Ajánló
Leginkább halas, illetve tengeri herkentyűs fogások mellé tudom elképzelni köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Starfokker hozott magával ilyen salátát az első pécsi gasztroblogger találkozóra, ott kóstoltam. Különösen megtetszett benne, hogy a citrom húsa is belekerül.