r
Nosalty Logó

Avokádókrém Nellie konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nellie777
Avokádókrém Nellie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 285 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az avokádót meghámozzuk, majd feldaraboljuk egy tálban, hozzáadjuk a vajat és a zúzott fokhagymát, majd botmixer segítségével keverjük az egészet, míg viszonylag pépes állagú nem lesz.
  2. Ezután sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, és egy kevés citromlevet csepegtetünk bele, hogy megtartsa a szép zöld színét.
  3. Végül belekeverjük az apróra vágott vöröshagymát is, és már kész is az avokádókrém. A vöröshagymát is beletehetjük a botmixerrel való összezúzás előtt, de én jobban szeretem, ha darabolva van benne.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 82480
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nellie777 5 recept

Zalaegerszegi hazalátogatásunkkor kóstoltunk életünkben először avokádót a párommal. Míg édesanyámék otthon az igazi parasztos, zalai fogásokat részesítik előnyben, tele dödöllével, jó kis pörköltekkel és levesekkel, addig apai nagymamám inkább az egészségesebb konyha híve. Mi nagyon jól jártunk, hiszen mindkét részről jelentős mennyiségű kóstolónk volt, tekintve, hogy családom két fele egy utcában lakik. A nagy lakomák után jólestek a nagymamám kímélő ételei, és a páromnak különösen elnyerte a tetszését az avokádókrém. Így hát kifaggattam a nagyit, hogyan készíti, és megpróbáltam rekonstruálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...