r
Nosalty Logó

Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petunia
Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük.
  2. Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és villával összetörjük (nem muszáj teljesen pépesre, kicsit lehet darabos). A zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
  3. Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és a tányéron az avokádó által szabadon hagyott területen villával szintén összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük az avokádóval. Sózzuk, borsozzuk és a citromlevet is a krémhez adjuk. Azért ezt utoljára, mert a citromlé adagolását fokozatosan, a többi ízhez mérten kell elvégeznünk (néha megkóstolva, hogy mikor lesz elég a savasság).
  4. A krém kész, az avokádó héjába visszatöltve vagy tálkába szedve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 224347
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Kenyérre kenve (pirítóssal verhetetlen), esetleg tortilla chipshez mártogatósnak, olívabogyóval, friss zöldséggel kínáljuk. Ha többet szeretnénk készíteni belőle, akkor a hozzávalók mennyiségét arányosan növeljük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádókrém 8. - a Közel-Keletről
Petunia 5 recept

Ennek a receptnek köszönhető első találkozásom az avokádóval - a vonzalom azóta is töretlen. :) Eszter barátnőmtől hallottam ezt a receptet, aki izraeli rokonaitól leste el, ott ez a guacamole helyi megfelelője. A recepthez járt még használati utasítás is az avokádóhoz: a még nem teljesen érett példányokat konyharuhába csavarva kell őrizni (nem a hűtőben!), amíg megpuhulnak. Nálam szinte mindig pihen egy-két avokádó a konyhaasztalon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...