r
Nosalty Logó

Avokádó brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Avokádó brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 3183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20x25cm tepsit vajjal kikenünk, liszttel megszórunk. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A vajat és kockákra tört csokit gőz felett felolvasztjuk.
  3. Közben a lisztet, édesítőszert és a sütőport habverővel összekeverjük. Ha gluténmentes lisztet használunk, így a legegyszerűbb csomómentesre keverni.
  4. Fakanalat vagy spatulát veszünk elő. A lisztes-édesítőszeres keverékbe adjuk a tojásokat egyenként.
  5. Az avokádó húsát kikaparjuk, villával összetörjük. A lisztes-tojásos masszába keverjük.
  6. A csokis vajat 2-3 kanalanként keverjük bele a tésztába.
  7. Az előkészített tepsibe öntjük, szétterítjük és elsimítjuk.
  8. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben.
  9. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálcára helyezzük. Folpackkal letakarva sokáig eláll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6743
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Ajánló

Ugyan nem próbáltam, de szerintem kókuszzsírral vagy növényi zsiradékkal is készíthető. Egy marék darabolt diót is belekeverhetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a brownie is egészséges! Mindent ehetünk! :-P  Nagyon laktató.  A tradicionális brownie tömör marad sütés után. A magyar ízléstől ez merőben eltér. Ez a brownie levegősebb, de még mindig nedvesebb belül. Mi így szeretjük. Ha tradicionális brownie-t szeretnél, csak egy késhegynyi sütőport tegyél bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...