r
Nosalty Logó

Avokádó-bacon szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Avokádó-bacon szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül ropogósra sütjük.
  2. A kenyereket megkenjük vajjal.
  3. Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, és még a héjában felszeleteljük. Ezután késsel a héj mentén haladva elválasztjuk az avokádó húsát a héjától.
  4. A ropogós bacont a megvajazott kenyérre helyezzük, avokádót teszünk rá, és tört borssal megszórjuk. Egy másik megvajazott kenyérszelettel borítjuk be, és keresztben kettévágjuk.
  5. A maradék alapanyagokkal is megismételjük, így 4 kisebb szendvicset kapunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4183
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 18.

Ajánló

A bacon ropogós felülete és az érett avokádó krémes állaga érdekes ellentétet párosít össze a szendvicsben. Szeletelt paradicsomot is adhatuk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató szendvics, és gyorsan elkészíthető. Így megpróbálhatunk becsempészni egy kis egészséges avokádót a párunk vagy gyermekünk étrendjébe...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...