r
Nosalty Logó

Aszalványos csirketekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Aszalványos csirketekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4002 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 667 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    301.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9548.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    3334 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3901 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 4002 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket pár órára vízbe rakjuk ázni.
  2. A megmosott csirkemelleket bevágjuk úgy, hogy szét tudjuk nyitni, de egyben maradjon.
  3. A vastagabb részeket kiklopfoljuk, majd az egészet kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  4. Alufóliát terítünk le, erre bacon szeleteket helyezünk úgy, hogy egymást fedjék kissé, a szétnyitott csirkemellet erre ráhelyezzük (ezt a műveletet, mivel 4 db csirkemellünk van, 4x kell megismételnünk).
  5. A húsok tetejére helyezzük az aszalt gyümölcsöket, azok közé pedig a sajtot (reszelve, vagy akár apró kockákra vágva).
  6. Az alufólia segítségével a csirkemellett szorosan feltekerjük, így a bacon-ös borítás kerül kívülre.
  7. Minden csirkemellnél elismételjük a fenti műveleteket, majd zsiradékkal kikent (vaj, margarin, olaj, mindenkinek saját ízlése és szokása szerint) sütőtálba helyezzük őket.
  8. 200°C-os sütőben 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19945
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Egy korábbi, spenótos csirketekercsem aszalt gyümölcsös változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...