r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

Sylvia Gasztro Angyal
Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

986
Kalória
64.6g
Fehérje
47.8g
Szénhidrát
58.1g
Zsír
312.9g
Víz
186.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
30.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 986 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.3 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5597.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    2326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 3940 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
  2. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalát néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.
  4. Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. egy perc alatt átmelegítjük.
  5. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, és a tetejére a bacon szeletek következnek.
  6. Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A vörösborba áztatott aszalt szilva ízvilága az egyszerű csirkemellet "megbolondítja"! 

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...