Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g alma47 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
63g füstölt sajt205 kcal
-
63g bacon246 kcal
Összesen
986
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
400g alma187 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
250g bacon983 kcal
Összesen
3940
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
32.8g csirkemellfilé39 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
18.8g alma9 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
4.7g vörösbor4 kcal
-
9.4g aszalt szilva23 kcal
-
11.7g füstölt sajt38 kcal
-
11.7g bacon46 kcal
Összesen
184
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1399.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
986
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.3 g
Zsír
-
Összesen 232.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5597.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2297 mg
-
Nátrium 2326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1251.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
3940
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
2 db alma
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl vörösbor
-
20 dkg aszalt szilva
-
25 dkg bacon
Elkészítés
- Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk.
- A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalát néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk.
- Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt, és kb. egy perc alatt átmelegítjük.
- A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk, és a tetejére a bacon szeletek következnek.
- Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 5377
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Ajánló
Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges - a neve is ezt sugallja - hercegnő burgonyával adtam meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A vörösborba áztatott aszalt szilva ízvilága az egyszerű csirkemellet "megbolondítja"!