Aszalt szilvás zabpehelykeksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ildi71
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
4888
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1200.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 589 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 288.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4801.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 835 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.2 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 267.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2358 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 361 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 2152 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 2317 micro
-
β-crypt 199 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1567 micro
Összesen
4888
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
- Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
- A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
- Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 40394
- Feltöltés dátuma: 2010. február 16.
Ajánló
A szilva mellé én még aszalt vörösáfonyát is tettem. Lehet reszelt citrom-, ill. narancshéjjal tovább fokozni az ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ildi71
19 recept
Finom keksz. A receptre itt bukkantam rá.