r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás zabpehelykeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Aszalt szilvás zabpehelykeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 4888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
  3. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
  4. Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40377
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 16.

Ajánló

A szilva mellé én még aszalt vörösáfonyát is tettem. Lehet reszelt citrom-, ill. narancshéjjal tovább fokozni az ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom keksz. A receptre itt bukkantam rá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...