r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Aszalt szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát egy éjszakára áztassuk vízbe.
  2. Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat cukorral, sütőporral, szobahőmérsékletű margarinnal és a joghurttal.
  3. Beledobjuk a feldarabolt szilvát, a megreszelt gyömbért.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, azzal is alaposan kikeverjük.
  5. Sütőpapíros tepsiben elsimítjuk a tésztát, tűpróbáig sütjük.
  6. Porcukorral díszíthetjük, lekvárral, pudinggal tálaljuk vagy csak magában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14625
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Ajánló

Tej, kakaó, cappucino, frappé mellé.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Expressz süti, mindig sikeres. Aki nem szereti a gyömbért, citromhéjjal helyettesítheti. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...