Aszalt szilvás nyúl
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g nyúlhús340 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
704
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g nyúlhús1360 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2810
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
66.7g nyúlhús91 kcal
-
6.7g aszalt szilva16 kcal
-
13.3g vörösbor11 kcal
-
6.7g sertészsír60 kcal
-
6.7g sonka9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
187
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1120.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 233 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
704
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.8 g
Zsír
-
Összesen 159.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4483.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 2245 mg
-
Nátrium 1520 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 932.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
2810
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
1 kg nyúlhús
-
10 dkg aszalt szilva
-
2 dl vörösbor
-
10 dkg sertészsír
-
10 dkg sonka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk.
- A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és zsírban mindkét oldalát megpirítjuk. Megfelelő lábasba tesszük, ráöntjük a zsírt, amiben sült és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. A borból kivesszük a szilvát, félretesszük.
- A bort ráöntjük a húsra ésfelforraljuk.Tetejére rakjuk a szilvát, fedő alatt puhára pároljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 18129
- Feltöltés dátuma: 2013. január 13.
Ajánló
A tálra rakott hús köré rakjuk a szilvákat. A hús levével megöntözött burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Ezt a finomságot most házinyúlból készítettem, de vadnyúlból talán még finomabb. Gondoltam arra is, hogy elkészítem szárnyasból, bízom benne, hogy az is nagyon ízletes lesz.