r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-karamellás pulyka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ada
Aszalt szilvás-karamellás pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3507 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 586 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 3507 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet és a füstött sajtot felszeleteljük.
  2. Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.
  3. Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a húszeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.
  4. Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a húszeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.
  5. A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.
  6. Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjük az aszalt szilvával és tovább sütjük.
  7. Hagymás krumplipürével tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15338
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám már kb. 13 éve ezt a finomságot tálalja Szentestén. Mennyei finom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...